Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) başvuruları başlıyor

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) için başvurular yarın başlayacak. Başvuruya yönelik yapılan açıklamada adaylara 13 Temmuz'a kadar süre tanındı.

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) başvuruları başlıyor
17 Haziran 2018 Pazar 11:13

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) 28 Temmuz'da düzenleyeceği Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) için başvurular yarın başlayacak. Konuaya dair açıklama yapan YEE yazılı açıklamada, sınav için başvurular 13 Temmuz'a kadar devam edeceğini bildirdi.

Sınavda başarılı olan adaylara B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verilecek. Söz konusu belgeye sahip olanlar, Türkiye'de herhangi bir kurumda eğitim alma hakkı kazandıklarında Türkçe hazırlık sınıfı okumaktan muaf tutuluyor. 

Sadece Türk öğrencilere değil, Türkçe rehberlik veya tercümanlık yapmak isteyen yabancılardan da Türkçe Yeterlik Belgesi isteniyor. 

Bu yıl 3. kez düzenlenecek sınavla, Türkçenin uluslararası ölçekte standart bir sınava kavuşması ve yurt dışından öğrenci kabulünü kolaylaştıran politikalara destek olunması amaçlanıyor. 

Başvurular için "http://sinav.yee.org.tr" adresi kullanılabilecek

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.