YKS tercihi yapacak adaylara önemli veri

Yks tercihler, Hangi bölüm mezunları daha hızlı yerleşiyor, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden, YKS tercihi yapacak adaylara önemli veri, Yks tercih robotu, yks tercihlerinde dikkat edilecek husular, yks tercihleri ne zaman, YÖK'ten alınan mezun bilgileri ve SGK'dan alınan çalışma verilerini eşleştirerek, 5 parametrede, hangi bölüm mezunlarının daha hızlı işe yerleştiğini gösteren detaylı istatistikler yayımladı,

YKS tercihi yapacak adaylara önemli veri
Admin
Admin
26 Temmuz 2019 Cuma 22:01

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden, YKS tercihi yapacak adaylara önemli veri

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, YÖK'ten alınan mezun bilgileri ve SGK'dan alınan çalışma verilerini eşleştirerek, 5 parametrede, hangi bölüm mezunlarının daha hızlı işe yerleştiğini gösteren detaylı istatistikler yayımladı.

Üniversite ve bölüm seçecek öğrencilerin en çok sıkıntısını çektiği alan, bölüm tercih ederken ellerinde istatistiki veri olmamasıdır.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bugün yayımladığı detaylı istatistiklerle bu konudaki önemli bir boşluğu doldurdu.

Mezun verileri ile SGK'daki çalışan verilerinin eşleştirilmesinden elde edilen istatistikler sayesinde hangi bölüm mezunlarının daha hızlı iş bulabildiği, ücret düzeyleri, kamuda işe yerleşme oranı, istihdam oranı gibi önemli bilgilere ulaşılabilmektedir.

Araştırmada mezun olunan bölümler 70 farklı gruba indirgenmiştir.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin ilgili sayfası için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.