15 dakika kuralı adayları magdur etti ve ÖSYM'den silgi rezaleti

ÖSYM tarafında yapılan YGS sona erdi. Bu sene ÖSYM tarafından uygulanan 15 dakika kuralı, birçok öğrencinin sınava girememesine neden oldu. 09.46'da okullara gelen adaylar, sınav salonuna alınmadı. ÖSYM'nin bu uygulamasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

15 dakika kuralı adayları magdur etti  ve ÖSYM'den silgi rezaleti
12 Mart 2017 Pazar 14:10

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş (YGS) oturumu sona erdi. 2 milyondan fazla aday 160 dakika süre boyunca ÖSYM tarafından hazırlanan sorulara yanıt verdi. Geçtiğimiz yıllara göre soruların daha zor olduğunu ifade eden adaylar, ÖSYM'nin silgi zulmune maruz kaldı. 

Önceki yıllarda adaylara farklı marka silgi veren ÖSYM, bu yıl Alman markası Pelikan Silgiyi öğrencilere dağıttı. Öğrenciler YGS'de dağıtılan silginin zulmüne uğradı. Adaylara dağıtılan Pelikan marka silginin kullanımının kötü olduğunu ifade eden adaylar, "60 TL verdik, bu silgi mi layik görüldü" gibi yorumlarla ÖSYM'yi eleştirdiler. 

15 Dakika Kuralı Mağduriyetlere Neden Oldu.

ÖSYM’nin bu yıl uygulamaya aldığı “sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması” kuralından dolayı birçok öğrenci mağduriyet yaşadı. Sınava, trafik yoğunluğu ve çeşitli nedenlerden dolayı birkaç dakikalık gecikmelerle gelen öğrenciler, kapıdaki görevliler tarafından sınavın yapılacağı binaya alınmadı. Sınava giremeyen öğrenciler, gözyaşlarına boğularak okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

Suriyelilerin Üniversiteye sınavsız giriş yaptığını belirten bazı adaylar, ÖSYM'nin bu uygulamasına sert tepki gösterdi. 1 dakika yüzünden 1 yılı heba olan öğrenciler, sınava girecekleri okulun önünde gözyaşlarına boğuldu. ÖSYM'nin adayları böyle mağdur etmesi büyük tartışmalara neden oldu. 


Etiketler; #ÖSYM
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turan - 7 yıl önce
çeyrek çember içinde geometri sorusu hatalıydı