2016 DGS başvuru ne zaman sona erecek, Dgs sınav ücreti ne kadar?

2 yıllık öğretim programlarından 4 yıllık Lisans programlarına geçiş sınavı olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavı başvuruları devam ediyor. Peki DGS başvuruları ne zaman sona erecek? DGS sınav tarihi ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 DGS başvuru ne zaman sona erecek, Dgs sınav ücreti ne kadar?
31 Mayıs 2016 Salı 10:50

Açıköğretim Önlisans ve Meslek Yüksekokulu mezunlarının 4 yıllık Lisans eğitimine geçiş sınavı olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları devam ediyor. Binlerce kişinin dört yıllık lisans eğitimine geçmek için girdiği DGS başvuruları ne zaman sona erecek? DGS sınavı ile ilgili tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.. 

DGS Başvuru Süresi Ne Zaman Sona Erecek?

31 Mayıs- 13 Haziran tarihleri arasında ÖSYM merkezlerinden veya Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvurularını yapabilecekler.

DGS Sınav ücreti ne kadar?

Sınava girecek adaylar başvurularını yaptıktan sonra ÖSYM'nin belirlerdiği Banka hesaplarına 80 TL sınav ücreti yaparak başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Eğer Başvurularınızı ÖSYM merkezlerinden herhangi birinde yapacak olursanız 3 TL hizmet ücreti ödemeniz gerekecek.
 

2016 DGS Ne Zaman Yapılacak?

Sayısal ve Sözel olarak iki bölümden oluşan yetenek testi sınavında adaylar 120 soruya yanıt verecek. Çoktan seçmeli şeklinde uygulanacak sınav140 dakika sürecek.

31 Temmuz 2016 Tarihinde yapılacak sınav saat 09.30'da başlayacak ve 140 dakika sürecek.
 

2016 DGS Başvuru Koşulları Neler?

- Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

- Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki
esaslara göre merkezî olarak yapılır.

- Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

2016 DGS ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için TIKLAYINIZ
 


Etiketler; #dgs
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.