2016 LYS Coğrafya soruları ve cevapları! LYS coğrafya nasıldı, uzman yorumları

LYS Coğrafya sınavı soruları ve cevapları yayımlandı . TM'ci öğrencilerin edebiyatla birlikte katıldığı LYS coğrafya soruları ve cevapları yayımlandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği 2016 LYS coğrafya nasıldı? Coğrafya dersinin zor konularının yer aldığı LYS Coğrafya sınavı uzman yorumları nasıl? 2016 LYS coğrafya soruları ve Coğrafya yorumları ile ilgili her şey haber detayımızda...

2016 LYS Coğrafya soruları ve cevapları! LYS coğrafya nasıldı, uzman yorumları
26 Haziran 2016 Pazar 11:15

LYS coğrafya soruları ve cevapları yayımlandı mı? TM bölümünden tercih yapacak öğrenciler için hazırlanan Coğrafya sınavı tamamlandı. Edebiyatla birlikte uygulanan Coğrafya sınavında adaylara 24 soru soruluyor. 24 sorunun cevaplanması için de LYS coğrafya sınavında adaylara 35 dakika süre tanınıyor. Peki LYS coğrafya soru ve cevap anahtarı açıklandı. ÖSYM tarafından uygulanan sınavla ilgili herhangi bir resmî açıklama yapılmadı. Ancak biz öğleden sonra edebiyat, fen bilimleri cevap anahtarları ve sorularıyla birliket LYS Coğrafya sınavı sorularının da yayımlanacağını düşünüyoruz.  Soru ve cevaplar aşağıda. İndirme linki üzerindedir.

LYS COĞRAFYA SORULARI VE CEVAPLARI


LYS 3 COĞRAFYA SORULARI İNDİR

2016 LYS Coğrafya soruları ve cevap anahtarı yayımlandığı an bu sayfada yer alacaktır. Soruların ve cevapların yayımlanması an meselesi. Bu sebeple bu sayfayı sürekli yenilemenizi veya sık sık kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Sorular ve cevaplar yayımlandığı an bu sayfada yer alacaktır. Soruların ve cevapların yayımlandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz android uygulamamızı indirin. İndirmek için tıklayın.

LYS Coğrafya sınavı genelde edebiyat sınavının gölgesinde kalır. TM öğrencilerine edebiyat kadar katkı sağlamasa da edebiyat sorularındaki boşluklar LYS coğrafya soruları ile doldurulabilir. Coğrafyada ne kadar fazla yaparsa öğrenci o kadar fazla puan alabilir. Bu sebeple en az edebiyat sınavı kadar önemlidir LYS coğrafya sınavı. 

2016 LYS COĞRAFYA SINAVI NASILDI? LYS COĞRAFYA YORUMLARI, UZMAN DEĞERLENDİRMELERİ

2016 LYS coğrafya soruları ile ilgili birçok öğrencinin ve öğretmenin görüşünü aldık. Aşağıda hepsinin görüşlerini tek tek  yazacağız ancak genel olarak LYS coğrafya sınavının kolay geçtiğini belirten öğrenciler ağırlıkta. Ancak bazı öğretmenler Coğrafya sınavı sorularının her sene olduğu gibi orta zorlukta olduğunu, soruların çoğunun rahatlıkla yapılacağını ancak bazı soruların da seçici olduğunu dile getirdi. 

2016 LYS 3 EDEBİYAT NASILDI? UZMAN YORUMLARI

LYS EDEBİYAT SORULARI VE CEVAPLARI

2016 LYS Coğrafya Konuları Soru Dağılımı

Akarsular-Akarsu Profili (1 Soru)
Grafik Okuma(Sıcaklık Grafiği) (1 Soru)
Nüfus Politikaları (1 Soru)
İlk Kültür Merkezleri (1 Soru)
Şehirler Ve Etkileri (1 Soru)
Sanayileşme, Şehirleşme, Göçler (2 Soru)
Türkiye’nin Arazi Yapısı(Eğim Dereceleri) (1 Soru)
Yanlış Arazi Kullanımı (1 Soru)
Türkiye’nin Yer Şekilleri (1 Soru)
Türkiye İklimi (1 Soru)
Türkiye’nin Jeopolitik Konumu (1 Soru)
Tablo Okuma(Türkiye’de Ticaret) (1 Soru)
Grafik Okuma(Enerji Kaynakları) (1 Soru)
Bölgeler Coğrafyası(Karadeniz Bölgesi) (1 Soru)
Çalışan Nüfusun Ekonomik Faaliyet Kollarına Göre Dağılımı (1 Soru)
Ülkelerin Gelişmişlik Endeksleri (1 Soru)
Ülkeler Coğrafyası(Çin-Japonya) (1 Soru)
Uluslar Arası Örgütler (1 Soru)
Atıklar Ve Ekolojik Denge (1 Soru)
Doğal Kaynakların Kullanımı(Aswan Barajı) (1 Soru)
Doğal Kaynakların Kullanımı (Arkansas Nehri)(2 Soru)
Enerji Kaynakları (1 Soru)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.