2016 LYS Fen Bilimleri Soruları nasıldı? LYS Fen bilimleri uzman yorumları

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği 2016 LYS Fen Bilimleri sınavı sona erdi. Fizik, Kimya Biyoloji konularından toplam 90 sorunun çözüldüğü LYS Fen Bilimleri sınavı nasıldı, kolay mıydı zor muydu? LYS Fen Bilimleri sınavı uzman yorumları ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2016 LYS Fen Bilimleri Soruları nasıldı? LYS Fen bilimleri uzman yorumları
25 Haziran 2016 Cumartesi 12:22

25 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika süren LYS Fen Bilimleri sınavı sona erdi. Yüzbinlerce öğrenci daha iyi bir üniversiteye gitmek için girdiği LYS'de bugün 3 üncü oturum olan Fen Bilimleri sınavı yapıldı. Fizik, Kimya Biyoloji sorularına cevap veren adaylar 135 dakika LYS Fen Bilimleri Sınavında ter döktü. Peki LYS Fen Bilimleri sınavı bu sene nasıldı? Sınava giren bazı adayların zor dediği LYS Fen bilimleri sınavı uzman yorumları nasıl? Detaylar haberimizde. 


LYS Fen Bilimleri Sınavı Nasıldı?

Fizik, Kimya ve Biyoloji konularından toplam 90 sorunun sorulduğu LYS Fen Bilimleri sınavı sona erdi. Sınava giren binlerce aday sınavın zorluğundan şikayet etsede, önceki yıllara kıyasla Fen Bilimleri sınavının standat zorlukta olduğu belirtildi. Sınavdan çıkan bazı adaylar ile yaptığımız görüşmelerde, Fizik ve Kimya sorularının biraz zor olduğu ifade edilirken, Biyoloji sorularının çalışan her adayın rahatlıkla yapabileceği sorular olduğu belirtildi. Elbette sınava giren yüzbinlerce aday oldu.Sizlerde LYS Fen Bilimleri ile ilgili görüşleriniz sayfamızın altında bulunan "Yorum" kısmına yazarak, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.


LYS FEN Bilimleri Uzman Yorumları

Toplam 90 sorunun sorulduğu LYS Fen Bilimleri sınavı ile ilgili uzmanlar, sınavın genel olarak zor olduğu ancak, çalışan öğrencinin yapabileceği tarzda sorular sorulduğunu ifade etti. 

Uzman Eğitimci Murat Şenkol, standart bir LYS 2 sınavıyla karşı karşıya kaldık. Kimya sınavında geçen yıllara oranla biraz zorlasalar da fizik ve biyoloji sınavlarında rutini pek bozmamışlar gibiydi. 

Kimya Öğretmeni Ahmet Kara: Bu sene kimyanın bir tık zor geleceğini öğrencilerimize söylemiştik. Bu sebeple kimya çalışmalarını biraz daha arttırmalarını salık vermiştik. Nitekim dediğimiz de oldu. 2015 ve 2014 LYS kimya sınavlarına göre az da olsa zor bir kimya sınavıyla karşı karşıyayız. 

LYS Fen bilimleri soruları ve cevapları ile diğer derslerden uzman yorumları için aşağıdaki bağlantıları tıklayabilirsiniz. Her dersin yorumu kendi konusunun içerisinde vardır. 

LYS Fen Bilimleri sorular ve cevaplar için tıklayınız
LYS Fizik soruları için tıklayınız
LYS Fizik nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS Kimya soruları için tıklayınız
LYS Kimya soruları nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS biyoloji soruları ve yorumlar için tıklayınız

LYS puan hesaplama için tıklayınız


Etiketler; #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilemedim - 8 yıl önce
fizikteki sorular alışılagelmiş sorular değildi, düşündürüyodu, sözel sorular fazlaydı. Kimyada 20. Sorudan sonra organikti, önceki kısımlar kolay geldi, biyoloji kolaydı birkaç soru çeldiriciydi
Avatar
Melda - 8 yıl önce
Yığılma bu yıl çoğu adayı üzecek beklenenin altında sıralamalar gelecek
Avatar
kader - 8 yıl önce
arkadaşlar kabul edelim cidden hiç beklediğimiz gibi çıkmadı cevaplar fizik falan cok iyi dusunuyordum ama hep yanlıs cıkmıs yalnızmıyım
Avatar
Fatih - 8 yıl önce
Fizik neydi aman Allahım resmen uzayda gibiyim ösym hiç acimadi
Avatar
ses - 8 yıl önce
zorr
Avatar
Derya - 8 yıl önce
Fizikte islem yetenegi degil ezberi kuvvetli olan yapacak tipteydi kimya organik bolumu normaldi diğerleride kolay gibiydi biyoloji zaten en cok şaşırtan oldu beni en kolay onu sormuşlardı genel olarak kaliteli bulmadım soruları.
Avatar
Ayıptır - 8 yıl önce
Gelip Burda bir şey bilmeden yok şunun altında yok bunun aştında yapan mezun kalsın diyenler acaba kendileri ne yapıyor çok merak ediyorum iki yıldır çok iyi hazırlandım geçen sene diş gelmesine rağmen tıp için kaldım şanssızlıkla matematiği 43 yaptım Ee seneye mi kalayım insanları demoralize etmek için şöyle yorumlar yapmayın size kalmamış insanların neti tercih edeceği
Avatar
kkkkk - 8 yıl önce
ygs sıralamaları TUHAFTI lysde her şey yerine oturur dediler HER ŞEY Bİ BELİRSİZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BU YIL Bİ ACA(Y)İP