2016 MEB BİLSEM tablet uygulaması sonuçları açıklandı Bilsem sonucu sorgula

MEB Bilsem tablet uygulama sonuçları açıklandı. BİLSEM sonuçları www.meb.gov.tr üzerinden tüm adayların erişimine açıldı. Milli Eğiitim Bakanlığı (MEB) tarafından 27 Şubat 2016 ile 24 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan BİLSEM tablet uygulaması sonuçlarını öğrenmek için Kamu Saati'nin haberini okuyabilirsiniz. Bilsem (Bilim ve Sanat Merkezleri 1. ve 2. Sınıf tablet bilgisayar uygulaması sonuçları) sonuçları haberimizde. 2016 BİLSEM sonuçları ve diğer bilgiler haberimizde.

2016 MEB BİLSEM tablet uygulaması sonuçları açıklandı Bilsem sonucu sorgula
03 Mayıs 2016 Salı 22:24

MEB BİLSEM tablet uygulaması sonuçları açıklandı. İlkokul 1 ve 2. sınıfları ilgilendiren Bilsem sonuçları nasıl öğrenilir? Bilsem (Bilim ve Sanat Merkezleri) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının (MEB)  internet sitesi olan www.meb.gov.tr üzerinden adaylar tarafından sorgulanabilir. Bilsem sınavları 27 Şubat 2016 ile 24 Nisan 2016 tarihleri arasında uygulanmıştı. Bilsem 1 ve 2. sınıfların tablet  bilgisayar uygulama sonuçları MEB'in internet sitesinden 3 Mayıs 2016 itibariyle erişime açıldı. Peki Bilsem sonuçları nasıl öğrebilir?

BİLSEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR- MEB.GOV.TR 

Bilsem sınav sonuçları MEB'in internet sitesi üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve sayfada verilen güvenlik kodu ile öğrenilir. Bilsem sınav sonucu sorgulamak için tıklayınız. 

BİLSEM TABAN PUANI KAÇ ?

MEB'in Bilsem sonuçlarının açıklandığı sayfada ayrıca taban puan ile ilgili bir açıklama da yer alıyor. Bu açıklamaya göre taban puanlar Türkiye ortalaması alınarak değerlendiriliyor. Her sorunun 10 puan olduğu Bilsem tablet uygulama sınavlarında uygulama 450 puan üzerinden değerlendiriliyor. 

İŞTE MEB'İN BİLSEM AÇIKLAMASI

016-2017 Eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerimizde eğitimlerine devam edecek 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulaması 27 Şubat 2016- 24 Nisan 2016 arasında gerçekleştirilmiştir.

Bu uygulamada genel zihinsel yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinden belirlenmiştir. Her soru 10 puan olmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilmiştir.

1. Sınıflarda genel zihinsel yetenek alanı için 330 taban puan,

2. Sınıflar için genel zihinsel yetenek alanı için 380 taban puan olarak belirlenmiştir.

Resim ve müzik yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler; Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden belirlenmiştir.

1.Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 300'dür.

2. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 340'dır.

Bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilere en kısa zamanda il tanılama sınav komisyonu tarafından randevuları verilerek, öğrencinin devam ettiği örgün eğitim kurumu tarafından velilere bilgilendirme yapılacaktır.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurumdur. Açılımı Bilim ve Sanat Merkezleri şeklindedir. Bilsem'de Türkiye geneli özel yetenekli öğrenciler, üstün zekalı öğrenciler eğitim öğretim görür. Bilsem bu eğitim merkezlerine öğrenci seçerken öğrencilerin, müzik, resim gibi farklı yeteneklerini dikkate alarak öğrenci seçer. Bilsem sınavları adını verdiği bu öğrenci seçme sınavları ile seçimi yapar. Sınavı kazanan öğrenciler haftanın belli günlerinde BİLSEM merkezlerinde belirli günlerinde ise okulunda eğitim öğreim faaliyeti görür. Bilsem'in amacı üstün zekalı öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerinden azami derecede yaralanmasını sağlamak, ileri düzey zekalarının daha da geliştirilmelerini sağlamaktır.


Etiketler; #bilsem
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert mert - 8 yıl önce
Sisteme giriş yapılmıyor sürekli güvenlik kodunu yanlış girdiniz diyor ama doğru giriyorum
Avatar
Halime altunbag - 8 yıl önce
Guvenlik kodu yanlis diyor ama dogru.sayfanizi kontrol eder misiniz
Avatar
Sevinc Arslan - 8 yıl önce
Güvenlik kodu hatası veriyor. Lütfen kontrol edin.
Avatar
Ayse ayse - 6 yıl önce
Hatalı kod diyor sisteme giremedik daha
Avatar
Oya - 5 yıl önce
Sisteme erisim saglayamiyoruz guvenlik kodunu dogru girdigimiz halde kabul etmiyor
Avatar
Nur - 5 yıl önce
Sisteme giriş yapamıyorum güvenlik Kodunu yanlış girdiniz diyor
Avatar
Sevgi yaginli - 5 yıl önce
Sınav olacağından TC telofon tüm GBT mizi alıyorsunuz sonra da sonuç için çırpınıyoruz güvenlik kodu yanlış diyor bir saattir birtürlü sonucu ögrenemedim
Avatar
Nazan - 5 yıl önce
Bıktım yıldım güvenlik kodu yanlış diyor sürekli yardımcı olun artık