2016 YGS sonuçları - ÖSYM YGS sınav sonucu - sonuc.osym.gov.tr YGS sonuç belgesi

2016 YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM 25 Mart Cuma sabah yaptığı bir duyuruyla 2016 YGS sınav sonuçlarının açıklandığını belirtti. ÖSYM sonuç açıklama siteminde adayların erişimine açtığı 2016 YGS sonuçları sorgulanabilir durumda. YGS sonuçlarını sorgulamak isteyen milyonlarca adayın ÖSYM daha fazla bekletmedi ve ÖSYM sonuç açıklama sisteminde 2016 YGS sonuçları erişim bağlantısını verdi. sonuc.osym.gov.tr üzerinden YGS sonucunuzu sorgulamak için haberimize bakabilirsiniz.

2016 YGS sonuçları  - ÖSYM YGS sınav sonucu - sonuc.osym.gov.tr YGS sonuç belgesi
25 Mart 2016 Cuma 09:11

13 Mart Pazar günü YGS'ye giren adaylar şimdi merakla sonuçların açıklanacağı günü bekliyor. ÖSYM 2 milyon öğrencinin merakla beklediği YGS sonuçlarını açıklamak için gün olarak 25 Mart'ı vermişti. Ancak beklentiler ÖSYM'nin 2016 YGS sonucunu erken açıklayacağı yönünde. Ösym sınav takvimine göre YGS sınav sonuçları 25 Mart Cuma günü açıklanacak .YGS'ye yönelik yapılan iş ve işlemler bittiği için ÖSYM 2016 YGS sınav sonuçları hemen açıkladı. Adaylar www.osym.gov.tr sayfasından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile YGS sonuçlarını sorgulayabilir ve öğrenebilirler. 

2016 YGS sonuçlarına göre oluşan sayısal verilere göre 2 milyon 116 bin öğrencinin sınavı geçerli sayıldı. Bu öğrencilerden1 milyon 779 bini 150 barajını geçti 337 bini geçemedi.

180 barajını geçen öğrenci sayısı ise 1 milyon 600 bin 49 oldu. 180 barajını geçemeyen öğrenci sayısı ise 516 bin oldu.

2015 YGS'de 700 bin öğrenci baraj altı kalırken 2016 YGS'de baraj altı kalan öğrenci sayısı 33 bin oldu.

2016 YGS
 sonuçlarının açıklanmasına ramak kala yüz binlerce aday ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Bu sebeple herkes ÖSYM sonuç açıklama sayfasına yüklendiği için sayfada bir yavaşlama oluyor. Haliyle öğrenciler yavaşlamanın sonuç açıklandığı için olduğunu düşünüyor. 2016 YGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 

2016 YGS SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK, SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN 

2016 YGS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YGS sonucu öğrenmek için Kamu Saati'nde bu sayfayı takip etmek yeterlidir. Sonuçlar açıklandığı an bu sayfaya eklenecek link ile sonuçları rahatlıkla öğrenebilir, ÖSYM sınav sonucu sorgulama sayfasına vereceğimiz bağlantı ile hızlı bir şekilde 2016 YGS sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

Her yıl milyonlarca öğrencinin üniversite hayalinl kurarak hazırlandığı YGS üniversite yolunda öğrencilerin karşısına çıkan iki basamaklı engelden sadece bir tanesi. Diğeri ise haziran ayında yapılacak 2016 LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavı. Öğrenciler bu iki basamaklı sınavdan başarı ile geçtiklerinde yerleştirme puanlarına uygun bir bölüm ve üniversiteye yerleştiriliyor. İnsanların hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite yolunda YGS ve LYS'de ayrıca orta öğretimde başarılı olmak gerekiyor. Uzman Öğretmen Kaan Atakan ile yaptığımız mini söyleşimizde üniversiteye hazırlanan öğrencilerin merak ettiği kritik soruları sorduk.

Ayrıca 2016 YGS'den çıkan öğrenciler 9 sorunun hatalı olduğunu belirtmiş, bunun için ÖSYM'ye itirazlarda bulunmuş haliyle sınav sonuçlarının açıklanması gecikmişti. 

2016 YGS'ye giren adaylar Facebook ve Twitter hesaplarından sonuçları 25 Mart Cuma 00.00
 'da açıklanacağını, ÖSYM'nin gece sürprizi yapacağını belirtmişti. Peki 2016 YGS sonuçları bu gece açıklanır mı? ÖSYM'nin 2015 LYS sonuçlarını akşam saatlerinde açıklaması 2016 YGS'ye giren öğrencilerin bu beklentiye girmelerini sağladı. Ancak saatler 00.09 olmasına rağmen www.ösym.gov.tr 'de herhangi bir sonuç açıklama işlemi yapılmadı. Ancak milyonlarca öğrencinin sonuç sorgulama sayfasına girmeye çalışmasıyla birlikte ÖSYM'nin internet sitesinde bir yavaşlık söz konusu oldu.

2016 YGS SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK, SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN 

Kamu Saati olarak YGS sonuçlarını android uygulamamız üzerinden ÖSYM tarafından 2016 YGS sonuçları açıklandığı anda duyuracağız. Siz de android uygulamamızı indirerek sonuçlar açıklandığı an bildirim alabilirsiniz. Kamu Saati Android uygulamasını indirmek için tıklayınız.

YGS SONUÇ BELGESİ GELECEK Mİ?

ÖSYM iş ve işlemlerinde teknolojiyi her daim fazlasıyla kullanan bir kurum olarak bilinir. Özellikle iş sınav güvenliği, aday işlemleri olunca her yeni sistemi kullanma konusunda çaba sarf eder. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ÖSYM artık birçok yeniliği getirmiş, sınav harçlarını kredi kartı ile ödeme, online sınav başvuru gibi birçok yeniliğin yanında aday öğrenilere YGS
 sonuç belgesi de göndermeyerek gereksiz iş yükünü ve kağıt, kırtasiye masrafını sıfıra indirmiştir. Böylece sınav sonuçlarını adaylara teker teker postayla duyurmak yerine merkezi bir sonuç açıklama sistemini kullanarak hızlı bir şekilde sınav sonuçlarını açıklama yoluna gitmiştir. 

ygs sınav sonucu

Adaylar ÖSYM sonuç sorgulama ekranına geldiğinde T.C. kimlik numarası ve aday şifresini yazacağı bölümle karşılaşacaklar. Bu bilgileri gidip sorgula dedikleri anda YGS sınav sonuçları karşlarına gelecek. Ancak sonuç açıklandığı anda 2 milyon öğrenci ve aileleri YGS sonuç belgesi almak için sisteme yükleneceği için YGS sonuç sorgulama ekranı biraz geç açabilir. Böyle durumlarda daha sakin davranmak gerekir.

2016 YGS SONUCU OLUŞAN İSTATİSTİKLER

ÖSYM her yaptığı sınavın sonucunu açıkladığında sınava dair matematiksel istatistikleri de yayımlıyor. Böylece sınavda kaç adayın barajı geçtiği, kaç adayın geçemediği, kaç adayın tam puan aldığı, Matematik, Türkçe, Fizik, Kimya gibi derslerden Türkiye ortalamasının kaç net olduğu yönünde açıklanan matematiksel veriler adaylara bilgi vermek adına yararlı oluyor. 

Örneğin 2015 YGS sonuçları baz alınarak hazırlanan istatistiklerde Türkçenin 2014 sonuçlarına göre 6 net birden azaldığı, 2014'te 21 net iken 2015'te 14 nete kadar Türkçe ortalamasının düştüğünü belirtilmişti. 2016 YGS sonucu derslerde nasıl bir istatistik oluşacağı ayrıca kaç öğrencinin YGS barajını geçeceği büyük merak konusu.


ÖSYM ADAY ŞİFREMİ UNUTTUM, ADAY ŞİFREMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlarda sınav başvuru işlemleri, kişisel bilgileri güncelleme veya tercih işlemleri T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile yapılır. Aday şifresi ÖSYM başvuru merkezlerinden ilk defa sınav başvurusu yapan adaya verilir ve adayın AİS (Aday İşlemleri Sistemi) girişinde bu şifreyi değiştirmesi istenir. Öğrenci eğer aday şifresini unuttuysa ÖSYM
 AİS ŞİFREM UNUTTUM sayfasından sistemin sorduğu sorulara doğru yanıt vermesi halinde yeni aday şifresi alabilir. Eğer soruların cevabını hatırlamıyor veya yanlış cevap veriyorsa ÖSYM sınav başcuru merkezlerinden 5 TL karşılığında yeni şifre alabilirler.

YGS SINAV SONUÇLARI İLE İLGİLİ BİRKAÇ HATIRLATMA

Üniversite sınavına uzun bir süredir hazırlanan öğrenciler YGS sınav sonuçları ile ilgili birçok konuyu merak etmektedir. YGS sonucu iyi veya kötü geçen öğrenci YGS puanının LYS puanına etkisinin ne kadar olduğunu merak etmekle birlikte YGS puanının LYS'deki başarıya nasıl yansıyacağını öğrenmek istemekteler. Ancak YGS öğrencilerinin burada kaçırdığı temel bir nokta var. YGS'de başarı puanla veya netle değil sıralama ile ölçülür. Sadece YGS'de değil LYS'de de başarı sıralama ile ölçülür. 

2016 YGS SONUCLARI

Öğrenciler her YGS sınav sonuçlarında aldıkları puanlara bakarak kendi başarılarını tayin etmektedirler ancak bu yanlış bir yöntemdir. YGS veya LYS puanları sınavın zorluğuna veya kolaylığına göre değişkenlik gösterecektir. Ancak YGS başarı sıralaması hiçbir zaman şaşmayacaktır. Örneğin 2016 YGS'nin 2015 YGS'ye göre daha kolay olduğunu düşünelim. 2015 YGS'de 100 net yapan bir öğrenci 2016 YGS'de 130 net yapsın. Öğrencinin 2015 YGS puanı varsayalım ki 300 ise 2016 puanı ise 350 olacaktır. Ancak öğrencinin bilgi ve becerisinde hiçbir değişiklik olmadığı için öğerncinin sıralaması da sabit kalacaktır. Haliyle 2015 yılında 300 alan bir öğrencinin sıralaması 250 bin iken 2016 yılında 350 alan bir öğrencinin sıralaması da üç aşağı beş yukarı 250 bin civarında olacaktır. Haliyle öğrenciler YGS-LYS başarılarını değerlendirirken puana değiş başarı sıralamasına bakmalılar. Hatta tercih döneminde dahi tercihler puana göre değil başarı sıralamasına göre yapılır. 

2016 YGS SONUÇLARI BAŞARI SIRALAMASI LYS'DE YÜKSELTİLİR Mİ?

YGS başarı sıralaması LYS ile birlikte düşebilir de yükselebilir de. Burada öğrencinin takınacağı tavrın, ders çalışma kapasitesinin ve moral seviyesinin oldukça fazla önemi vardır. Geçmiş tecrübelerimize bakarak şunu söyleyebiliriz ki, YGS'de 750 binde olan bir öğrencimiz LYS'de bu sıralamasını 100 bin içerisine çekebiliyor. Aynı şekilde 100 binde olan bir öğrenci bu sıralamasını 750 binlere kadar düşürebiliyor. 

PEKİ LYS SIRALAMASI NASIL ARTAR?

Öğrencinin LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sıralamasını, puanını, başarısını arttırmak için yapması gereken ilk şey YGS sınav sonucunu bir kenara bırakmak olmalıdır. YGS'den alacağı puan veya YGS başarı sıralaması öğrenci için elbette bir kriter, LYS'ye etki edecek bir sonuçtur ama öğrenci LYS'ye hazırlanırken YGS (Yüksek Öğretime Geçiş) sıralamasını kafasında gezdirirse bu başarısını olumsuz derecede etkileyecektir. Bu sebeple öğrencinin artık tamamen LYS'ye kanalize olması, bu yönde çalışmalar yapması gerekiyor. Bu yönde çalışmalar yapan öğrencinin başarı sıralaması inanılmaz derecede yükselecektir. Aynı şekilde motivasyonunu düşüren bir öğrencinin başarı sıralaması da inanılmaz derecede düşecektir. 

YGS PUANIMLA MI TERCİH YAPACAĞIM?

Şu an YGS sonuç belgesinde yazan YGS1, YGS2, YGS3, YGS4, YGS5, YGS6 puan türleri sizin farklı derslerden aldığınız puanların her puan türünde farklı oranlaması ile ortaya çıkan bir puan türüdür. Gireceğiniz LYS türüne göre bu puan türünden birini sistem otomatik olarak seçer. Mesela MF4'ten tercih yapacak bir öğrencinin yerleştirme puanı hesaplanırken YGS1 ve LYS2 sınavlarından aldığı puanlar, yaptığı netler dikkate alınır ve o oranda hesaplanır.

2016 YGS sonuçlarının yazdığı ekranda gördüğünüz puan ile tercih yapmayacaksınız. Tercihleriniz için OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı) yani okul puanı ekleneyecek ve LYS sonrası yerleştirme puanları size gösterilecek. Siz YGS veya LYS puan türlerinden hangisiyle tercih yapmak istiyorsanız onun yerleştirme puan türlerini baz alarak tercih yapacaksınız. Dolayısıyla sınavsız geçiş yapmak için, iki yıllık yazmak için tercih dönemini beklemek zorundasınız. 

2016 YGS SINAV SONUÇLARI NE KADAR SÜREYLE GEÇERLİ?

YGS sonuçları esas yerleştirme için ilk 2016 yerleştirme dönemine kadar geçerli. Temmuz sonu ağustos başında yapılacak yerleştirme döneminde ve eylül ayında yapılacak ek yerleştirme döneminde 2016 YGS sonucu geçerli olacak. 2017 yılında bu puanlar kullanılmayacak. Ancak bazı özel üniversitelerin bazı bölümlerinde özel koşullar bulunuyor. Bu özel koşullara göre öğrenciler 2017 yılında bu puanı kullanarak yeniden tercih yapma hakkı elde edebilecekler. Özel koşullar her sene tercih döneminde ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda yer alır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burcu - 8 yıl önce
Sonuclarda sikinti var ben fen den sadece 3 soru çözdüm gerisi bostu sonuçta 4 dogru 6 yanlis yazio mumkun degil okadar isretleme yapmadim cunku sosyalde de ayni sikinti var
Avatar
Berivan - 8 yıl önce
Ösym korktuğu için siteye giremiyoruz .Sadece 2 soru iptal etmiş daha fazla iptal etmesi gerekiyordu........
Avatar
muhammed - 8 yıl önce
Sinav sonuçlarında yanlıslık var bu ne be ben fende 2 soru işareledim hiç işaratlememıs gözukuor
Avatar
Sibel - 8 yıl önce
Kesinlikle hatali
Avatar
nihal - 8 yıl önce
Syme ne zaman aciklayacak
Avatar
wssrffg - 8 yıl önce
Aciklandimiiii
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah hayırlara vesile olur.
Avatar
nilüfer - 8 yıl önce
144 küsür puanim var iki yıllık açıktan okumak istiyoru
Mümkün mü?