2016 YGS sonuçları saat kaçta açıklanacak? ÖSYM sonuç sayfasında YGS sınav sonucu saat kaçta açıklanır?

2016 YGS sonuçları açıklanmak üzere. ÖSYM'nin 25 Mart Cuma günü açıklayacağız dediği 2016 YGS sonuçları saat kaçta açıklanacak? Yüz binlerce adayın üniversite yolunda heyecanla beklediği YGS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı henüz netlik kazanmadı. ÖSYM YGS açıklanma saati ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Bazı öğrenciler YGS sonuçlarının gece 2'de açıklanacağını belirtirken öğretmenler YGS sınav sonuçlarının öğlen saatlerinde açıklanacağını belirtti. ÖSYM sonuç sayfası neden kilitlendi? 2016 YGS sonuçlarının açıklanması an meselesi, peki YGS sonuçları bugün saat kaçta açıklanır?

2016 YGS sonuçları saat kaçta açıklanacak? ÖSYM sonuç sayfasında YGS sınav sonucu saat kaçta açıklanır?
25 Mart 2016 Cuma 08:14

Üniversite hayali kuran öğrenciler için ilk adım YGS 13 Mart pazar günü gerçekleştirildi. Peki 2016 YGS sonuçları saat kaçta açıklanacak? Milyonlarca adayın girdiği sınavı atlatanları şimdi de sonuç açıklama heyecanı sardı. ÖSYM YGS sonuç sayfasından YSG sonuçları ne zaman açıklanacak? Bazı sorulara gelen itirazlar sonrası iptal edilen soular olacak mı? YGS saat kaçta açıklanacak? Milyonlarca adayın beklediği 2016 YGS açıklanma saati konusunda ÖSYM'nin bir açıklaması söz konusu değil. 

2016 YGS sonuçlarını bekleyen adaylar 25 Mart Cuma sabahı büyük bir heyecanla bilgisayar ve telefon başında ÖSYM sonuç açıklama sayfasına 2016 YGS sonuçlarının düşmesini bekliyor. Milyonlarca adayın üniversite hayalinin ilk basamağını oluşturan YGS sonuçları henüz açıklanmadı. Öğrenciler ÖSYM sonuçları ile LYS'ye girip girememeye veya herhangi bir üniversitenin iki yıllık, dört yıllık bölümlerini tercih edip edememeye sınav sonuçlarına göre hak kazanacak. Eğer YGS öğrencisi 160 üzeri bir puan alırsa 2016 YGS'den başarılı olmuş sayılacak ve LYS sınavlarına girebilecek. Aynı zamanda YGS ile tercih yapabilecek. Peki sonuçlar saat kaçta açıklananır?

ÖSYM YGS SONUÇLARININ AÇIKLANMA SAATİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI, İŞTE O AÇIKLAMA


Sınav sonuçları, 25 Mart 2016 tarihinde saat 08.30’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.


Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

ÖSYM'nin önceki sınavlarına baktığımızda YGS sonuçlarını 10.00 'da açıkladığı biliniyor. Bu sebeple 2016 YGS sonuçları da 10.00'da açıklanacak diye tahmin ediyoruz.

Öğrencilerin heyecanla beklediği 2016 YGS sonuçları saat kaçta açıklanacak şeklinde bir soru yönlendirmeleri üzerine Twitter'dan binlerce aday sonuçların gece saatlerinde açıklanacağını, yoğunluk yaşanmaması adına böyle bir uygulama yapılacağını bildirdi. Ancak ÖSYM sonuç ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. ÖSYM'nin YGS açıklanma saati ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadan YGS sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

2016 YGS SINAV SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN (ÖSYM SONUÇ sayfası açıklandığı an bu sayfadaki haberimizden ÖSYM sonuç sayfasına link verilecektir. )

2016 YGS Sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

2016 YGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. ÖSYM geçtiğimiz günlerde 2016 YGS ile ilgili yaptığı bir açıklamada YGS sorularına yapılan itirazları değerlendirdiğini bu değerlendirmenin sonucu 2016 YGS sınav sonuçları da açıklanacağını söyledi. ÖSYM sınav takvimine göre 2016 YGS sonuçları 25 Mart Cuma günü açıklanacak. Ancak geçen seneyi de baz alırsak YGS sonuçlarının erken açıklanması mümkün görünüyor.  13 Mart 2016 Pazar gününü atlatan adaylar şimdi YGS'nin ne zaman açıklanacağına odaklanmış durumda. YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS puanları LYS puanlarını yüzde 40 civarında etkiliyor. Haliyle bu ilk basamak sınavı öğrenciler için lokomotif olması açısından önemli. YGS sınav sonucunu 2016 YGS sinav sonucunu öğren. YGS sınav sonucunu osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. YGS sınav sonucu ne zaman açıklanır? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde...

ÖSYM MOBİL UYGULAMA YGS SONUCU ÖĞREN - ÖSYM SONUÇ

ÖSYM'nin 2016 YGS sonucu ve diğer sınav sonuçları için devreye soktuğu mobil uygulama ile sınav sonuçları artık daha hızlı öğrenilebilecek. 2016 YGS sınav sonuçları ÖSYM mobil uygulama ile öğrenmek için tıklayınız

Dilerseniz ÖSYM YGS sonuçlarını açıklandığı anda Kamu Saati android uygulaması ile size anına bildirim gönderebiliriz. Tek yapmanız gereken android uygulamamızı ücretsiz indirmek. İndirmek için tıklayınız.

2016 YGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. 2 milyon 178 bin adayın katılacağı YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) sınav sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 25 Mart Cuma günü açıklanacak. Yüz binlerce öğrencinin heyecanla beklediği YGS sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilebilecek. Dilerse öğrenciler SMS ile veya akıllı telefonlarından mobil uygulama ile sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Sınav sonuçlarının 10.00'da ÖSYM tarafından açıklanacağı tahmin ediliyor. Ancak bazı uzmanlar 205 YGS sonuçlarını da baz alarak YGS sonuçlarının açıklanma takvimiyle ilgili farklı yorumlar yapıyor.

ÖSYM sınav takviminde geçen senelerde yapılan sınavlarda sonuç açıklama tarihleri bulunmazken ÖSYM ilk defa sonuç açıklama tarihlerini sınav takvimi içerisine yerleştirdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sınav okuma hizmetlerinin de hız kazanması  ÖSYM'nin iş yükünü azaltarak YGS sınav sonuçlarını açıklama hızını arttırdı. Ancak ÖSYM bu sene de YGS sonuçlarının açıklanma saatiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

YGS sonuçları erken açıklanabilir mi?

ÖSYM, 2015 YGS sonuçları için sınavdan 2 hafta sonra açıklanır demesine rağmen tam 4 gün sonra YGS sınav sonuçlarını açıklayarak bir rekora imza atmıştı. 15 Mart 2015'te YGS'ye giren 2 milyon 100 bin öğrencinin YGS sonuçlarını 19 Mart 2015 tarihinde yani YGS'den tam 4 gün sonra açıkladı. ÖSYM'nin aynı hızı bu sene de yakalaması, 2016 YGS sonuçlarını 17 Mart tarihinde açıklaması bekleniyor. Peki YGS sonuçlarının açıklanması son güne kalırsa ÖSYM 2016 YGS sonuçlarını saat kaçta açıklar?

13 Mart 2016 tarihinde yapılacak ve YGS tek oturumda 160 dakika sürecek. Türkçe, matematik, felsefe, tarih, coğrafya, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden yapılacak sınav 2016 Haziran ayında yapılacak LYS sınavları için de belirleyici olacak. 

Öğrencilerin LYS'ye girebilmeleri için YGS'den 150 puan ve üzeri bir puan alması gerekiyor. Geçen sene 140 olan baraj bu sene 150'ye yükseltildi. YGS'de 150 barajını geçen öğrenciler iki yıllık bölümleri 180 barajını geçen öğrenciler dört yıllık (lisans) bölümleri tercih edebilecek. YGS'de 150 puan altında kalan öğrenci için Y-YGS yani YGS yerleştirme puanı hesaplanmayacak.

YGS'den veya LYS'den tercih yapacak öğrencilerin yerleştirme puanı haziran ayında yapılacak LYS sınavları sonrası hesaplanacak ve temmuz ayında yapılacak yerleştirme tercihlerinde kullanılacak. 

ÖSYM 2016 YGS-LYS Başvuru ve Sınav Tarihleri Gelişmelerini sizin için Kamu Saati sitemiz aracılığı ile takip etmekteyiz.ÖSYM'den gelen en güncel duyuru ve bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz bizi takip etmeye devam ediniz...


ygs

ÖSYM SONUÇ SAYFASI ve 2015 YGS SONUÇLARI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME


ÖSYM sonuç sayfası YGS sonuçları açıklandığı an muhtemelen 10 dakika boyunca yoğunluktan kilitlenecektir. Bu sebeple YGS sonucunuzu öğrenmek için acele etmeyiniz. Zira yoğunluktan siz de giremeyeceksiniz. 

Adaylar ÖSYM 2016 YGS LYS Başvuru Kılavuzunu (2016-ÖSYS:Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi Kılavuzu) ilgili tarihler arasında ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr/) adresinden edinebilecekler.Özellikle adayların ÖSYM 2016 YGS LYS Başvuru İşlemlerini yapmadan önce mutlaka ÖSYM 2016 YGS LYS Başvuru Kılavuz Bilgilerini dikkatli bir şekilde gözden geçirmeleri gerekiyor.

Yine adaylar,ÖSYM 2016 YGS LYS Başvuru İşlemlerini ÖSYM'nin (https://ais.osym.gov.tr/) adresinden TC. Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri giriş yaparak gerçekleştirebileceklerdir.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
garip. - 8 yıl önce
İnşAllah en kısa zamanda açıklanır Bizde yönümüzü çizeriz.
Misafir Avatar
Sevgi hanoğlu - 8 yıl önce @garip.
İnşallah 20 sinde aciklanir engec
Avatar
emre can - 8 yıl önce
tarih14 iptal edilsin
Misafir Avatar
Sevgi hanoğlu - 8 yıl önce @emre can
İyi de arkadaş 14 sıkınti yok cvp a olmali farkindaysan medeni kanuna ilişkin hiçbirşey yok sen soyadi kanunu dicen ama.Oyaniltma iste ataturke o soyadi verldi atatürk lakap dgil soyad orda lakap felan yaziyo ama varsa lakap unvan demek istediosym
Avatar
Rabia Sena Mücevher - 8 yıl önce
Hangi sorular iptal belli oldu mu
Avatar
Sudergc - 8 yıl önce
bisürü soru hatalıydı sadece 2 tanesımı ıptal ettıler hakkımız yenıyor hakkımı helal etmıyorum haram zıkkım olsun
Avatar
Toprak toprak - 8 yıl önce
Soruların ösym tarafından iptal edilip edilmediğini nerden anlıcaz
Avatar
Toprak toprak - 8 yıl önce
Ösym tarafından soruların iptal olup olmadığını nerden anlıcaz
Avatar
Yekta - 8 yıl önce
Cuma gün sinav beli oluyor ama halla hatalı sorular için bişey demiyorlar
Avatar
Yekta - 8 yıl önce
Cuma gün sinav beli oluyor ama halla hatalı sorular için bişey demiyorlar