2017 YGS Matematik ve Geometri soruları nasıldı?

YGS geometri ve matematik soruları nasıldı? 2 milyondan fazla adayın ter döktüğü YGS'de Matematik soruları adaylara ecel terleri döktürdü. 29 Matematik, 11 Geometri sorusu adaylara yöneltildi. Peki YGS Geometri ve Matematik soruları nasıldı? Uzmanlardan 2017 YGS matematik görüşleri haberimizde.

2017 YGS Matematik ve Geometri soruları nasıldı?
13 Mart 2017 Pazartesi 08:50

12 Mart 2017 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 2 milyondan fazla aday katıldı. Sınavda 160 soruya yanıt veren adaylar, özellikle matematik sorularında zorlandı. Peki Uzmanlara göre YGS Matematik soruları nasıldı? İşte merak edilenler.

ÖSYM tarafından hazırlanan YGS soruları, bu yıl adaylara bir hayli zor geldi. Özellikle Matematik sorularından şikayetçi olan adaylar, sürenin yetmediğini dile getirdi. ÖSYM bu sene Matematik sorularında dağılımı değiştrdi. Bu yıl Geometri 11 soru olarak adaylara soruldu. Ayrıca Matematik testinde yer alan problemlerin uzun paragraflı olması, adayları bir hayli zorladı.

Geometri Soruları Adayları Zorladı

Geometri soru adedinin fazla olması, adayları sıkıntıya soku. Türkiye ortalamasında Geometri sorularının yapılabilirliği düşük. Bu nedenle 2017 YGS'de Matematik ortalamasının düşük gelmesi bekleniyor.

YGS Matematik'te hatalı soru var mı?

Matematik sınavında henüz hatatlı bir soru tespit edilmedi. Bazı adaylar Matematikte hatalı soru olduğunu iddia etsede, ÖSYM'den konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 

YGS Matematik ortalamasının bu yıl baya bir düşeceği tahmin ediliyor. Yani YGS'de standart sapma puanını Matematik belirleyecek.

Sizce Matematik testi nasıldı? ÖSYM'nin Geometri'den fazla sorduğu YGS MAtematik soruları ile ilgili görüşlerinizi sayfamızın sonunda yer alan "Yorum" kısmına ekleyebilirsiniz. 


Etiketler; #ygs
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.