2017 YGS Nasıldı, Zor muydu, kolay mıydı? Soru Tartışma Platformu

2 milyondan fazla adayın girdiği YGS, 160 dakika sürdü. Sınav giren adaylar soruları tartışıyor. Peki YGS soruları geçen yıllara göre nasıldı? Türkçe, Matematik, Fizik Kimya soru ve cevapları ile ilgili tartışma platformu haberimizde.

2017 YGS Nasıldı, Zor muydu, kolay mıydı? Soru Tartışma Platformu
12 Mart 2017 Pazar 12:30

12 Mart 2017 tarihinde gerçekleşeşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) sona erdi. Sınava giren adaylar 160 soruya yanıt verdi. Türkçe, Matematik, Fen ve Soyal Bilimlerinden 40'ar soruya cevap veren 2 milyondan fazla aday, YGS sonrasında soru ve cevapları internet üzerinden tartışıyor. Peki 2017 YGS Nasıldı? 

Daha iyi bir üniversite eğitimi için girilen YGS'de adaylar 160 dakika boyunca sorulan sorulara yanıt verdi. Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü sorularına yanıt veren adaylar, sınav sonrasında soru ve cevapları merak ediyor. Özellikle Sosyal ve Fen Bilimleri sorularının cevapları büyük merak ile bekleniyor. ÖSYM, YGS soru ve cevaplarını 13 Mart 2017 tarihinde açıklayacak. Ancak adaylar 1 gün bekleyemiyor ve soruları birbirleri ile konuşarak analiz ediyor. 

ÖSYM tarafından yapılan 2017 YGS, geçtiğimiz yıllara göre daha kolay olduğu ifade ediliyor. 1 yıllık çalışmanın sonucunda iyi bir puan almak isteyen adaylar, soruların cevaplarını merak ediyor. Siz değerli okuyucularımızda sayfanın sonunda yer alan "Yorum" bölümüne, YGS ile ilgili görüşlerinizi yazabilirisiniz. 

YGS'de Hatalı Soru Var mı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

YGS-LYS ile ilgili en güncel haberleri Facebook Sayfamızdan Takip Edebilirsiniz.

Facebook Sınav sayfamızı Beğenmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #2017 YGS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veysel - 7 yıl önce
matematik haddinden fazla zordu bu senede puanlar dusecek
Avatar
Deniz - 7 yıl önce
Matematik zorladı.
Avatar
Sümeyye - 7 yıl önce
Matematik çok sinir bozucuydu
Avatar
Askin - 7 yıl önce
Hergun millilikten bahseden devletim made in germany silgi veriyorsun çok çelişki çok
Avatar
Nuriye yazgan - 7 yıl önce
1988-1989 yıllarında sınava girdim. Bu sene oğlum sınava girdi o yıllardan değişen birsey yok. Yap Boz yaptıkları sistemde olan gençlere oluyor. Her konuda bizi kis kanıyor diyenler lütfen eğitim sistemine de el atsın. Sayisalcilar sosyal yükünü sözelcilerde sayısal yükünü çekmesin. Yazık bu çocuklara
Avatar
Ebrar - 7 yıl önce
hiç kimsenin emeği sınava bes dakika iki dakika bir dakika geç gelmekle ölçülemez. yazıklar olsun
Avatar
MEHMET - 7 yıl önce
BU MATEMATİK ÖGRENCİYE DARBE
Avatar
Ygs matt - 7 yıl önce
Aynen veysel katiliyorum. Cok secici soru vardi