2017 YGS Türkçe 13. Sorusu Hatalı mı?

2 milyondan fazla adayın katıldığı YGS'de hatalı sorular tartışılıyor. YGS Türkçe 13. soru yanlış mı? Adaylar sınav sonrası, sosyal medyada Türkçe 13. sorunun iptal olmasını istiyor. Peki Yalnız sözcüğü tür bakımından nasıl kullanılmıştır, doğru cevap B şıkkı mı, C mi? İşte detaylar.

2017 YGS Türkçe 13. Sorusu Hatalı mı?
16 Mart 2017 Perşembe 13:30

12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru ve cevapları tartışılıyor. Sınava giren adaylar özellikle Türkçe 13. sorunun hatalı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini iddia ediyor. Peki YGS'de hatalı soru var mı? ÖSYM hatalı soru iddialarına ne yanıt verecek? İşte merak edilenler. 

2 milyondan fazla adayın katıldığı YGS Türkçe sınavında 13. soru büyük tartışmalara neden oldu. ÖSYM tarafından sorulan "Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcükler tür bakımından aynıdır" sorusunda hata olduğu söyleniyor. 

Sınava giren adaylar, b ve c şıkkı arasında kalmışlar ve soru üzerinde tartışıyorlar. Türkçe 13. sorunun B şıkkında bulunan "yalnız" sözcüğü, yeni TDK'ya baktığımızda türü Zarf olarak kullanılmıştır. C şıkkında kullanılan "bakır" sözcüğüde tür bakımından aynıdır.

ÖSYM'nin sorduğu soru şu şekilde;

YGS 13. soru

Yani ÖSYM'n,n sorduğu sorunun 2 cevabı vardır. Sınava giren adaylar bunu göz önüne alarak sorunun iptal edilmesini bekliyor. ÖSYM cephesinden ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ygs8 - 7 yıl önce
Kesinlikle yanlış bir soru, yalnız kelimesi sadece anlamında kullanıldığında zarf görevindedir
Misafir Avatar
SEDAT - 7 yıl önce @Ygs8
KESİNLİKLE 13.SORU YANLIŞ YALNIZ ŞIKKI OLACAK
Avatar
Ygs - 7 yıl önce
Yalnız, sadece anlamına geldiğinde edat olur. 1.si zarf, 2.si edat
Avatar
byedebiyat - 7 yıl önce
Sadece anlamına geldiğinde edat olduğunu iddia eden arkadaşım, TDK da yalnız kelimesini araştırırsan yanıldığını görüceksin
Avatar
ygs - 7 yıl önce
nolur sesımızı duysunlar 1 soru da bır sorudurr ben bu çelişkıye düştüğüm iççin işaretlemedimmm
Avatar
Öğrenmelisiniz - 7 yıl önce
Yalnız kelimesi sadece\birtek\ ... Anlamına geliyorsa edat görevindedir. Yani cevap b değil kesinlikle c dir.
Avatar
Ali ugur SAĞLAM - 7 yıl önce
Biyolojide de hatalı soru var 40. Soru
Avatar
Ugur - 7 yıl önce
Hatali sorular osym nin bir an once el atmasi gerek