AİS giriş, AİS YGS sonucu sorgula, ÖSYM AİS 2016 YGS sonuçları sorgulama ekranı

Milyonlarca öğrenci 2016 YGS sınav sonuçlarının açıklanmasına ramak kala AİS giriş sayfasına nasıl ulaşacağını merak ediyor. AİS giriş sayfası ile 2016 YGS sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler ne yapabilir? Aday İşlemleri Sistemi diye kısaltılan AİS sınav sonucu sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Sınav sonucunu öğrenmek isteyen binlerce öğrenci sonuçları nasıl öğreneceğini, mobil uygulamadan nasıl bakacağını merak ediyor. AİS ve 2016 YGS sonuçları ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

AİS giriş, AİS YGS sonucu sorgula, ÖSYM AİS 2016 YGS sonuçları sorgulama ekranı
25 Mart 2016 Cuma 08:22

Yüz binlerce adayın gözü kulağı ÖSYM sonuç sayfasında. ÖSYM'nin 2016 YGS sonuçlarını 25 Mart Cuma günü açıklayacağız demesi üzerine ve hatalı soruları 24 Mart Perşembe günü bildirmesi üzerine milyonlarca öğrenci AİS giriş sayfasına yöneldi. Adayların hep birlikte AİS sonuç sorgulama sayfasına yönelmesi ile birlikte kısa süreli de olsa ÖSYM AİS sayfasında kilitlenme meydana geldi. Bu kilitlenme çok kısa sürse de öğrencilerin aklına YGS sonuçlarının açıklanmış olma ihtimalini getirdi. Ancak ne yazık ki 2016 YGS sonuçları henüz açıklanmadı.

AİS 2016 YGS sınav sonuçları sorgula

ÖSYM, YGS sınav sonuçlarının 25 Mart'ta açıklanacağını daha evvel duyuru yapmış ve ÖSYM'den konuya ilişkin yapılan son açıklamada, YGS sınav sonuçlarının  yerlerinin 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacağı belirtmişti. YGS sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar https://ais.osym.gov.tr/ adresinden sınav belgelerine ulaşmak için çaba sarf ettiler. Ancak YGS sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinde yayımlanacak.

ÖSYM'den yapılan son açıklamada, "2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru alma işlemleri 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. ÖSYS’nin ilk basamağı olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacaktır. 2.178.563 adayın katılacağı sınav 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7.300 bina, 117.000 salonda görev yapacak toplam 303.000 sınav görevlisi ile gerçekleştirilecektir.

13 Mart 2016 tarihinde, saat 10.00'da uygulanacak olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. ÖSYM tarıfndan yapılan açıklama sonrasında sınava girecek adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinde saat 14.00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden  öğrenebilecekler.

2016 YGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM Aday Şifremi Unuttum YGS Giriş Belgemi nasıl alabilirim?

ÖSYM aday şifremi unuttum. YGS sınav giriş belgemi nasıl alabilirim? Tüm sorularınızın yanıtı haberimizde...

YGS sınav giriş belgesini alabilmek için ÖSYM tarafından verilen aday şifresine ihtiyaç vardır. ÖSYM sisteminden aday şifresi olmadan işlem yapılamamaktadır. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz korkmanıza gerek yok. ÖSYM sitesinden yeni bir şifre edinebiliriz.

ÖSYM’nin sitesine girerek https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yeni şifrenizi ücretsiz olarak alabilirsiniz. Bunun için sitedeki “Şifremi Unuttum” bölümüne girmeniz ve size yöneltilen soruları doğru cevaplamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramadıysanız, ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan başvuru merkezlerine nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurarak yeni bir şifre edinebilirsiniz. Yeni şifre için şahsen başvuru yapmanız gerekiyor, çünkü sizden başkası (siniz kimliğinizle gitmiş olsa bile) sizin adınıza şifre alamaz. Bu merkezleri yerlerini ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilirsiniz. 


13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak YGS'ye 2 milyon 178 bin 563 aday katıllacak. 


Sınav 713 il ve ilçe merkezinde 7.300 bina ve 117 bin salonda gerçekleştirilecek. 

YGS'YE ŞIRNAK'TAN KATILACAKLARIN DURUMU 

ÖSYM sınava Şırnak'tan katılanlar için de açıklama yaptı. 

Sınava Şırnak ilinde girmek için başvuruda bulunan adaylar, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklardır.

2016 YGS sınavına girecek tüm adaylar sınavda da yanlarında bulundurmaları gereken Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinden itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden alabilecekler.



Eskiden ÖSYM YGS'ye 1 ay kala sınav yerlerini açıklar, her aday için YGS giriş belgesi hazırlar ve adayların adresine postalardı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ÖSYM artık YGS sınav giriş belgesi hazırlayıp öğrencilerin adreslerine göndermiyor. Son teknoloji ile birlikte öğrenciler artık Aday İşlemleri Sistemi üzerinden YGS sınav giriş yerini öğrenecek. Bu sayfadan alacağı çıktıyla birlikte nüfus cüzdanını yakına alarak sınava gidebilecek. Dolayısıyla ÖSYM artık öğrencilere herhangi bir yazılı kağıt yollamayacak. Adaylar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden YGS sınav giriş yerlerini sorgulayarak kağıdı sınavda kullanabilecek. 

YGS'ye nerede gireceğim, Aday İşlemleri Sistemi

Eskiden tüm işlemlerin zamanında yetiştirilmesi adına 2016 YGS sınav giriş yerleri 1 ay önce açıklanırdı. Ancak artık her şeyin hızlı bir şekilde öğrenileceği için YGS sınav giriş yeri sınavdan 10 gün öncesinde açıklanmaya başlar. 

ÖSYM sınav giriş yerleri için adaylardan boy ve kilo bilgisi ile adres bilgisini ister. Adresine çok uzak olmayan bir yerde boyuna ve kilosuna uygun bir sınıfta, sırada sınava girmesi için gerekli kontrolleri yapar. 

Sınav 13 Mart Cumartesi yapılacağına göre sınav giriş yerleri 1 Mart'tan itibaren aday işlemleri sistemi üzerinden ulaşıma açılır. 

YGS'ye gireceğiniz yeri bir gün önceden gidip görmenizde fayda var. Sınav yerinize gidip mutlaka sonuç belgenizdeki yer ile kontrol edebilirsiniz. Düz liselerin Anadolu Liselerine dönüşmesiyle birlikte bazı liselerin isimleri çakıştığı için yanlış okula gidebilirsiniz. Bu durumun önceden tedbirini almakta fayda var. 

2016 YGS Tarihi

13 Mart 2016 10.00

2016 LYS SINAV TARİHLERİ

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) -4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran 2016
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) -1 Matematik: 19 Haziran 2016
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) -5 Yabancı Dil: 25 Haziran 2016
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) -2 Fen Bilimliri: 25 Haziran 2016
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) -3 Edebiyat-Coğrafya: 26 Haziran 2016

LYS sonuç açıklama tarihi: 18 Temmuz 2016

2016 YGS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR ?

YGS Sınav Ücreti : 55, 00 TL
Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti : 15, 00 TL
LYS Sınav Ücreti (Her oturum için) : 35, 00 TL
Ek yerleştirme ücreti : 15, 00 TL
Başvuru Hizmeti Ücreti : 3, 00 TL
Şifre Kayıp Ücreti : 5, 00 TL
Fotoğraf yenileme ücreti: 10, 00 TL

2016 YGS NE KADAR SÜRÜYOR? 

YGS 13 Mart 2016 saat 10.00'da başlayacak 12.40'ta bitecek. Yani YGS sınavı 2 saat 40 dakika (160 dakika) sürecek.

YGS'DE HANGİ DERSLERDEN KAÇ SORU ÇIKIYOR?


TÜRKÇE 40 soru
MATEMATİK 40 soru
FİZİK
KİMYA
BİYOLOJİ
TARİH
COĞRAFYA
FELSEFE
DİN KÜLTÜRÜ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.