ALES 2016 bugün yapılacak, ALES'e girecek adaylar dikkat!

2016 ALES İlkbahar dönemi sınavı bugün sabah 09.30 'da yapılacak. Peki ALES sınavına girecek adaylar neye dikkat etmeliler? ALES sorularını çözerken nasıl bir taktik izlemeliler ? İşte ALES öncesi uzmanından uyarılar ve öneriler...

ALES 2016 bugün yapılacak, ALES'e girecek adaylar dikkat!
08 Mayıs 2016 Pazar 00:16

ALES 2016 bugün sabah 09.30 itibariyle uygulanmaya başlayacak. Çok uzun bir hazırlık dönemi istemeyen, genel mantığı okuduğunu anlama üzerine kurulu ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) sınavları için uzman öğretmen Kaan Tan'ın bazı önerileri olacak. Kamu Saati olarak ALES'e girecek tüm adaylara aşarılar diliyoruz. 

ALES'E GİRECEKLER BUNLARI YAPMASIN

ALES 8 Mayıs 2016 sabah 09.30 'da başlayacak. Sınava katılacak adaylar mutlaka sınavdan yarım saat önce sınav yerinde hazır olsunlar. Sınav evraklarının dağıtılması ve oluşabilecek herhangi bir aksaklığın önceden telafi edilmesi adına sınavdan yarım saat önce ALES'e girilecek yerde olmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. 

Sınava katılacak adayların yanlarında T.C. kimlikleri ve sınav giriş belgelerini getirmeleri gerekiyor. T.C. nüfus cüzdanı dışında ehliyet gibi herhangi bir belgenin geçerliği yok. Ayrıca sınav giriş belgeleri www.osym.gov.tr adresinden temin edilebilir. 

ALES'e katılacak adayların yanlarında kesinlikle telefon, hesap makinesi getirmemesi gerekiyor. Zira hiçbir şekilde bunlar sınava alınmayacak. 

2016 ALES  soruları için tıklayınız

2016 ALES puan hesaplama için tıklayınız

Ales ile ilgili güncel gelişmelerden anından haber almak için android uygulamamızı indirin. İndirmek için tıklayın..

ALES SORULARINI ÇÖZERKEN BUNLARI YAPIN

Sosyal bilimler çıkışlı öğrenciler mutlaka ama mutlaka sözel sorularını önce çözmeliler. ALES soruları anlam ağırlıklı sorulardan oluşur. Anlam sorularını  yani Türkçe paragraf sorularını doğru cevaplamanın en güzel yolu çok iyi konsantre olmaktır. Yoğun bir şekilde dikkati sorulara vermek için güzel bir kahvaltı yapmak, ancak kahvaltıda sucuk gibi mideyi yakacak şeyler yememek lazım. 

Güzel bir kahvaltı ile birlikte ideal su içmek gerekiyor. Fazla su içmek sınav esnasında tuvalet ihtiyacını doğuracağı için tüm dikkati dağıtabilir. Bu sebeple suları yudum yudum içip sınav öncesi tuvalet ihtiyacı olmasa bile tuvalete girmek gerekir. 

ALES başladığı andan itibaren tek yapmanız gereken çözdüğünüz soruyu düşünmek. Soruya odaklanmak o soruyu çözmenizde büyük oranda yardımcı olur. Odaklanan insan kolay kolay unutmaz. Unutmayacağı için de rahatlıkla soruları çözebilir.

Özellikle ALES sözel mantık ve sayısal mantık sorularını çözerken mutlaka şema kullanmaları gerekir. Şema kullanılan sorular daha kolay çözülür. 

Anlam sorularında uzun paragraflar görürseniz korkmayın. Uzun paragraflar olay paragraflarıdır. Olay paragraflarını akılda tutmak kolaydır.
 


Etiketler; #ÖSYM #ALES
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mecelle - 8 yıl önce
OSYM bastan kokmus zaten. lisans bitirmis kisileri kucucuk siralara oturtmak neyin nesi senin hic universiten yokmu. giriste hic birsey sokmuyorlar guya. birinin ilacini almiyor ama baska birisi saat ile girmis bu kadar kokusmusluk olmaz. bu sartlarda sinava giriyorsun sinavi hazirlayanlar zaten olcme sisteminin nasil olacagindan bi haber. boyle soru sorulmaz sadece basit ama okuyarak zaman kaybetsinler ve 2.5 saat sonunda kimse birsey yetistiremesin diye hazirlanmis. guya bilimsel bir dunyaya girmek icin yapilan bir sinav ancak bilimden cok yoksun. sorular sacma anlamsiz ve gereksiz. bu sorulari ve sistemi yapanlar cok ahir aldi. bari o kadar para aliyorsunuz duzgunce bir sinifta girelim. her sinavlari sacam