ALES saat kaçta yapılacak? ALES ne kadar sürecek?

ALES saat kaçta yapılacak? Her sene ilk bahar ve sonbaharda iki kere uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı yani ALES 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak. Peki Ales saat kaçta yapılacak? 500 bin üzerinde adayın katıldığı ALES ne kadar sürecek?

ALES saat kaçta yapılacak? ALES ne kadar sürecek?
07 Mayıs 2016 Cumartesi 23:38

Mayıs ayında gelenekselleşen bir sınav olan ALES 2016 8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek. 500 binin üzerinde adayın katılacağı ALES sınavı saat kaçta yapılacak? Sınava katılacak adaylara ALES giriş belgesi gönderilmediği için bazı adaylar sınavın saat kaçta yapılacağını hatırlayamıyor ve sınava katılamıyor. Peki ALES kaçta yapılacak? 

8 Mayıs Pazar sabahı 9.30 'da başlayacak. Peki ALEs ne kadar sürecek? 

Sözel-1, Sözel-2, Sayısal-1 ve Sayısal-2 alanlardan adaylar sınava tabi tutulacak. Adaylara soruları cevaplamaları için 150 dakika verilecek. Sınav 12.00 'da sona erecek. 

Türkiye'nin her ilinde uygulanacan ALES ayrıca Kıbrıs ve Bişkek'te de uygulanacak. Buradan da oldukça fazla adayın sınava girmesi bekleniyor. 

Eskiden 90 sözel, 90 sayısal sorunun sorulduğu Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı daha sonra 80'er soruya düştü. Bir iki yıl sonra da bu 80'er soru sözel 1 ve 2, sayısal 1 ve 2 şeklinde olmak üzere iki bölüm halinde uygulamaya başlandı.


Etiketler; #ÖSYM #ALES
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.