ALES sonuçları açıklandı 2016 Ales sonucu tıkla öğren

8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılan 2016 ALES sonuçları açıklandı. ÖSYM ALES sonucu nasıl öğrenilir? ÖSYM sınav takviminde sonuçların bugün açıklanacağını belirtmişti. Yüz binlerce üniversite mezunu adayın girdiği ALES sonuçları 16.20 itibariyle açıklandı. ALES sonuçları ais sorgulama ekranına girerek öğrenebilirsiniz. 2016 ALES sonucu tıkla öğren ile ilgili detaylara haberimizde.

ALES sonuçları açıklandı 2016 Ales sonucu tıkla öğren
25 Mayıs 2016 Çarşamba 16:20

Yüzbinlerce üniversite mezunu adayın girdiği Akademik Personel Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) henüz açıklanmadı.  Günün erken saatlerinde ALES'e giren binlerce aday sonucun ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM Sınav takviminde ALES sonuçlarının bugün yani 25 MAyıs 2016 ÇArşamba günü açıklanacağını söylemişti. Bu yüzden sınava giren yüzbinlerce kişi 2016 ALES İlkbahar Dönem sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki ALES sonuçları açıklandı.

Sınava giren adaylar bu sene yapılan ALES İlkbahar Dönemi sınavının geçtiğimiz yıllara oranla zor olduğunu ifade etti. Bu duruma bakılırsa puan hesaplamalarında standart sapmanın baya bir etkili olacağı öngörülüyor.

Sınav sonucunu büyük bir merakla bekleyen yüzbinlerce kişi için ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını söylüyoruz. ÖSYM'nin sınav takvimine göre sınavın açıklanma tarihi 25 Mayıs Çarşamba olarak gözüküyor. ÖSYM'nin yarın yani çarşamba saat 11.00 sıralarında sonuçları açıklayacağını söyleyebiliriz. ALES'e giren adaylar için ÖSYM sonuçları Aday İşlemleri Sistemi (ais) üzerinden öğlen saatlerinde açıklaması bekleniyor. 

ALES sonucunu nasıl Öğrenebilirim?

Sınav sonuçları açıklandığı an 2016 ALES İlkbahar Dönemi sonuçlarını https://ais.osym.gov.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz

2016 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunu öğrenmek için TIKLAYINIZ  

ALES Sonuçlarının açıklandığı anda haberdar olmak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirierek anında bildirim alabilirsiniz.

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.