ALES soruları ve cevapları yayımlandı - ALES Temel Soru Kitapçığı

8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılan ALES sınavı soruları ve cevap anahtarı yayımlandı. ÖSYM Ales soruları ve cevapları Ales Temel Soru Kitapçığı adı altında herkesin erişimine açıldı. Peki Ales sınav soruları ve cevaplarının tamamına nasıl erişilir? Tüm detaylar haberimizde...

ALES soruları ve cevapları yayımlandı - ALES Temel Soru Kitapçığı
10 Mayıs 2016 Salı 15:20

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı yani ALES soruları ve cevapları yayımlandı. 8 Mayıs 2016 Pazar sabah 09.30'da yapılan ALES Temel Soru Kitapçığı ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Ancak Temel Soru Kitapçığı ile adaylar soruların yüzde 10'una erişebilecek. Ancak adaylar Aday İşlemleri Sistemi ile http://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday işlemleri şifreleri ile Ales sorularının tamamına erişebilecek. 

ÖSYM güvenlik sebebiyle ALES sorularının ve cevaplarının tamamını sınava girmeyenlerle paylaşmıyor. Ancak adaylar AİS üzerinden girip kendi kitapçığını, hatta cevap formunu görüntüleyebilir. 

ALES Temel Soru Kitapçığına ulaşmak için tıklayın.

ÖSYM AİS aday işlemleri sistemine ulaşmak için tıklayınız.

ALES'TE KAÇ SORU VARDI?

ALES'te ÖSYM adaylara toplam 160 soru verdi. Her bir alandan 40 sorunun sorulduğu adaylara soruları cevaplamaları için 150 dakika süre verildi.  Adaylar kendilerine verilen sürede en çok doğru cevabı vermek için mücadele ettiler. 

ALES, yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen, ÖYP kadrolarıyla atanmak isteyen veya okutman olmak isteyen adayların katıldığı bir sınavdır.


Etiketler; #ÖSYM #ALES
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.