AÖF ders geçme notu kaç? AÖF'de dersi geçmek için ders notu kaç olmalı?

AÖF sonuçları açıklandı. Binlerce öğrenci sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte AÖF'de sınıf geçip geçmediğini tam olarak anlayamıyor. AÖF ders geçme notu kaç? AÖF'de dersi geçmek için o dersin notu kaç olmalı? AÖF'de bir dersten başarılı olmak için notun kaç olması gerekiyor?

AÖF ders geçme notu kaç? AÖF'de dersi geçmek için ders notu kaç olmalı?
14 Haziran 2016 Salı 12:10

AÖF sonuçları açıklandı. AÖF sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler sınıfı geçip geçmediklerini öğrenebiliyorlar. Ancak bazı öğrenciler eski bağıl değerlendirme sistemiyle ders aldığı için yeni AÖF sınıf geçme, not değerlendirme sistemini tam olarak bilemiyor. Peki AÖF'de ders geçme notu kaç? Öğrencilerin merak ettiği, bir dersten geçmek için en az kaç puan almak gerekiyor?

AÖF'DE DERS GEÇME NOTU

AÖF'de öğrencinin dersi geçmesi için en az 35 ve üzeri alması gerekiyor. Eğer öğrenci o dersten 35 ve üzeri aldıysa öğrenci o dersten geçti demektir. Bağıl değerlendirme değil mutlak değerlendirme vardır. Her öğrencinin işaretlediği soru sayısı ile dersi geçip geçmeyeceği belli olur.

 AÖF'de öğrencilerin ara sınav notunun yani birinci sınavların yüzde 30'u, ikinci sınavların yani dönem sonu sınavlarının yüzde 70'i alınır ve öğrencinin o dersten aldığı dönem sonu notu belirlenir.  Dönem sonu notunuz 35 ve üzerindeyse o dersten geçtiniz demektir.

"Anadolu Üniversitesi merkezî açıköğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılan “Bağıl Değerlendirme Sistemi” kaldırılarak yerine “Öğrenci Değerlendirme Sistemi” getirilmiştir.

Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışındadır."


Etiketler; #aöf
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.