AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL öğrenci girişi

2 3 Ocak tarihlerinde yapılan Açık öğretim lisesi sınav sonuçlarının 25 Ocak Pazartesi açıklanması bekleniyor. Tüm öğrencilerin merakla beklediği AÖL sonuçları açıklandı mı? Açık lise sonuçları için Açık Öğretim Lisesi'nden duyuru geldi.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL öğrenci girişi
25 Ocak 2016 Pazartesi 16:35

Açık öğretim lisesinde okuyan tüm öğrencilerin gözü açık lise sınav sonuçlarında. 2 3 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak açıklanması an meselesi idi. Ancak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü bir duyuru yaptı:

"25 Ocak 2016 tarihinde açıklanacağını duyurduğumuz I. dönem sınav sonuçları, işlemlerin tamamlanması halinde hafta içinde açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında Kayıt Yenileme İşlemleride aynı gün içerisinde başlayacaktır."

2 3 Ocak tarihlerinde iki gün dört farklı oturumda gerçekleştirilen sınavlarda öğrencilerin çoğu zorunlu 5 derse girdi. Dil anlatım, Din kültürü, İngilizce, Edebiyat dersler dışında kredisi eksik kalan öğrenciler zorunlu dersler dışında da ders aldı.

Açık liseden mezun olmak için 196 kredi gerekiyor. Anadolu lisesinden açık liseye geçen öğrenciler 11. sınıfa kadar çoktan bu krediyi tamamlamış oluyor. Ancak meslek liselerinde ve imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin çoğunun kredi açığı kalıyor. Bu krediyi de ilave ders alarak tamamlaması gerekiyor.

Öğrenciler her dönem sadece tek sınava girip dersi veriyorlar. AÖL sınav sonuçlarını da her sene olduğu gibi Açık lise sınav sonuçları sorgulama ekranından görebililiyorlar. Bu ekranda öğrenciye daha önce verilen öğrenci şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sonuçlar sorgulanıyor.

AÖL 2016 sınav sonuçları için tıklayın


aöl sınav sonuçları

AÖL soru ve cavap anahtarı açıklandı


Peki açık lise soru ve cevap anahtarı nasıl öğrenilebilir? Aşağıdaki linkin tıklanması bu sorunun cevabı için yeterli. Yapmanız gereken linki tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak listede en üstteki sınav sorularını kontrol etmeniz. 2-3 Ocak sınav soruları ve cevap anahtarı listenin en başında yer alacaktır.

aol soru ve cevapları

AÖL soru ve cevapları için tıklayın

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.