Başkasının yerine hem YGS'ye girdi hem AÖL sınavına

Şanlıurfa'da başkasının yerine sınava girmeye çalışan kişi tutuklandı.

Başkasının yerine hem YGS'ye girdi hem AÖL sınavına
20 Mart 2016 Pazar 20:59

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, bir kişi başkasının yerine sınava girmek isteyince tutklandı. 

Sahte evraklarla başkasının yerine sınava girmeye hazırlanan Y.I. tutuklandı. Geçen hafta YGS'de bir başkasının yerine sınava girdiği için gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Polis takibindeki Y.I. bu haftada sahte evraklarla başkasının yerine  Açık Öğretim Sınavı'na girmeye hazırlanırken yakalandı. 

Y.I. ve ismine sahte evrak düzenlenen şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuklandılar. 

Siverek'te yapılan sınavlarda kopya çekildiği iddiaları üzerine ilçede yapılan sınavlar uzun süre iptal edilmiş, STK temsilcileri ile siyasiler tarafından yıllarca verilen çabalar sonrasında sınavların yapılması sağlanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vollkan - 8 yıl önce
Millet 24 saat çalişsın onlar rahatlıkla kazansın kopya çekerk inşallah Allah bunu sizin yanınıza bırakmaz..