DGS ek tercihleri başladı

DGS ek tercihleri başladı. Tercihler 7 Kasım'da sona erecek.

DGS ek tercihleri başladı
03 Kasım 2016 Perşembe 14:50

2016 DGS tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklandı. DGS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler için DGS ek tercih işlemleri bugün itibariyle başladı.

Tercihler 07 Ekim'de saat 23.59'da sona erecek. Adaylar işlemlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaralarıni ve şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacak.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL'dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 3-8 Kasım 2016 tarihleri arasında yatıracaklardır. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır.

ÖSYM'den yapılan duyuru şu şekilde;

''2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

2016-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 3 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

2016-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara önemle duyurulur.''

Genel Bilgiler

TABLO-1. Merkezi Ek Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-1'de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları

TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.