Ehliyet sınav sonuçları 2016 açıklandı Ehliyet sonuçları MEB.GOV.TR tıkla öğren

MEB tarafından 13 Şubat tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Ehliyet sonuçları www.meb.gov.tr adresinden sorgulamak için haber detayına bakınız. Binlerce adayın merakla beklediği ehliyet sonuçları bugün öğlen açıklandı. 25 Şubat Perşembe günü ehliyet sonuçları meb üzerinden yayınlandı.Sınav sonuçlarının gecikmesi adayları telaşta bırakıyor. Peki ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenirim?

Ehliyet sınav sonuçları 2016 açıklandı Ehliyet sonuçları MEB.GOV.TR tıkla öğren
25 Şubat 2016 Perşembe 22:42

Ehliyet sonuçları ne aman açıklanacak derken 18 yaşına dolduran her vatandaşın almaya hak kazandığı ehliyet sınavı adaylara göre artık eskisi kadar kolay yapılmıyor. Eskiden aynı soruların sürekli sorulması, her sene tekrar eden sorulardan sınva yapılması adaylar için büyük kolaylık sağlıyordu. Ehliyet almak isteyen adaylar çıkmış soruları çözüyor, kursa dahi gitmiyor ve basit bir sınavla birlikte arkasından direksiyon sınavına girerek ehliyet alabiliyordu. Peki ehliyet sınav sonuçları açıklandı, sınav sonuçlarını nasıl öğrenirim? Ehliyet sınav sonuçları meb.gov.tr üzerinden öğrenmek için aşağı bakınız.

Son yapılan değişikliklerle birlikte hem direksiyon sınavının zorlaşması hem de ehliyet yazılı sınavının zorlaşması ehliyet almak isteyen adaylar için oldukça korkutucu bir tablo haline dönüştü. Sınav boyunca trafik, ilk yardım ve çevre gibi derslerde dakikalar boyunca ter döken adayların birçoğunun kalması ehliyet sınav kalitesinin arttığının göstergesi. Bu da toplum olarak hayatımıza güzellik katan bir etken. Bilinçli şoför her zaman toplumun faydasına olacaktır. Ehliyet sınavı uzun yıllar aynı yöntemle yapılacağa benziyor.

EHLİYET SINAV SORULARINA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN.

EHLİYET SINAV SONUÇLARINA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN

EHLİYET ALMAK İSTEYEN YENİ NESİL ADAYLAR


13 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavına katılımın oldukça çok olması birçok aday için üzücü bir haber gözükse de aslında okuma yazma oranının geliştiğinin göstergesi. İnsanların artık ehliyet almayı bir lüks olarak görmemesi de ayrıca sevindirii bir hadise. Eskisi kadar teferruatlı olmayan ehliyet alma işi günümüzde daha kolay. Yapmak gereken bir sürücü kursuna giderek lise diplomasını veya üniversite diploması ile birlikte kimlik fotokopisini ve kursun istediği diğer evrakları vermek. Bundan sonrası tamamen kursun işi. Kurs sınav  giriş yerlerine kadar bütün belgeleri temin edip veriyor. Adaya düşen ise sadece ehliyet sınav ıücretini yatırmak. Ayrıca yazılı sınava çalışarak her dersten geçer not olan en az 70 almak. 

DİREKSİYON SINAVI ÇOK CAN YAKIYOR


Binlerce aday bu zorlu ehliyet yazılı sınavına girmiş ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Ehliyet sonuçları açıklandığı an adayların tek yapacağı şey direksiyon sınavına girmek. Her semtin belirli bölgelerinde yapılan direksiyon sınavında geri manevra, geri geri park etme, yokuşta durarak kalkma gibi zorlayıcı unsurlar olsa da çalışan adaylar için hepsi kolay hale geliyor. Ehliyet sınavının sonuçları başarılı olan adayların girmeye hak kazandığı direksiyon sınavı genelde erkeklerde iyi geçse de bayanlarda biraz sıkıntı çıkarabiliyor. O sebeple Kamu Saati olarak bizim önerimiz erkek veya kadınların ehliyet direksiyon sınavna girmeden çok fazla pratik yapması.

13 Şubat 2016 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınav sonuçları henüz açıklanmadı. MEB tarafından açıklanan sonuçlar yayınlandığı an buraya link olarak ekleyeceğiz. Sınav sonuçları tahminen önümüzdeki günlerde, şubat ayının sonuna doğru belli olacaktır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Biraz sabır yakında açıklanır.
Avatar
osman - 8 yıl önce
buehliyetnezamanacıklanacakya