KPSS Önlisans sınavı nasıldı? Kolay mıydı, zor muydu?

Yüzbinlerce memur adayı KPSS Önlisans sınavında ter döktü. Peki 16 Ekim 2016 KPSS önlisans nasıldı? Sınavda sorulan sorular kolay mıydı, zor muydu? Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarını siz okuyucularımız ile değerlendiriyoruz.

KPSS Önlisans sınavı nasıldı? Kolay mıydı, zor muydu?
16 Ekim 2016 Pazar 10:51

16 Ekim 2016 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı Önlisans oturumuna yüzbinlerce memur adayı katıldı. Saat 09.30'da başlayan KPSS Önlisans sınavında 120 soru adaylara soruldu. 2 saat süren sınavda sorular nasıldı? Genel Kültür ve Genel Yetenek branşlarından sorulan sorulara yanıt veren  adaylar soruları değerlendiriyor. 

16 Ekim 2016 KPSS Önlisans Sınavı nasıldı?

Saat 09.30'da başlayan KPSS Önlisans sınavından çıkan bazı adaylar sınavın geçmiş yıllara göre kolay olduğunu ifade etti. Özellikle matematik ve Türkçe sorularının geçtiğimiz yıla göre kolay olduğunu vurgulayana adaylar, Tarih, Coğrafya ve Anayasa sorularının standart kalitede olduğunu ifade etti. 

KPSS Önlisans Soru ve Cevapları için TIKLAYINIZ

Sizlerde KPSS Önlisans sınavında sorulan soruları, sayfamızın  sonunda bulunan "Yorum" kısmına yazarak fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. 

Kamu Saati Uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter Sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz - 8 yıl önce
Başka sorulacak soru yoktu çok zordu lisans sınavını bile bu kadar zorlamamıştı ÖSYM
Avatar
Sevgi - 8 yıl önce
Evet gercekten lisanstaki vatandaslik sorulari bile bundan kolaydi
Avatar
ozlem - 8 yıl önce
kim dyor gectigi yillara daha kolay oldugunu yaa acip bi baksin gecmiste ne sorular sorulmus dalga mi geciyorsunuz sinav bi onlisan duzeyi hic degildi lisansi bile bile zorlamadilar bizi ne ne sandilar acaba dehaa falan mi
Avatar
Deniz - 8 yıl önce
Vakit çok kısıtlı naparsan yap yetişmiyor
Avatar
Ahmet - 8 yıl önce
Arkadaşlar sınav kpss tarihinin en zor saçma sınavı y di sorular çok saçma sistem dışı
Avatar
isimsiz - 8 yıl önce
matematik çok vakit alıyor süre kesinlikle uzatılmalı
Avatar
Ahmet - 8 yıl önce
Sınav ispat edilsin
Avatar
Ali - 8 yıl önce
Arkadaşlar vatandaşlık hukuk yorumları ile ilgili bir soru var hangisi değildir diyor fakat siklarin hepsi hukuk yorumları içinde yer alıyor o soru hatalı olabilir
Misafir Avatar
uğur - 8 yıl önce @Ali
hayır arkadaşım o surda bi hata yok. hakimin hukuk yaratması doğru şıktı. zaten ordaki diğer yanıltıcı şıkta hakimin takdir yetkisini kullanmasıydı. ama hakim takdir yetkisini sadece görmüş olduğu bir suçlu vs ceza davasında hakimlere tanınan davadaki karar durumunda hakimin kendi takdir yetkisini kullanabiliyordu. bu nedenle hakimin hukuk yaratması durumunda ayrılıyor. hukuk yaratmayla takdir yetkisi ayrı sonuçlara çıkıyor.