KPSS soruları ve cevapları 2016 ÖSYM

KPSS soruları ve cevapları yayımlandı mı? Memur olmak isteyen milyonlarca gencin katıldığı 2016 KPSS sınavı bugün itibariyle tamamlandı. Peki 2016 KPSS sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? Mayıs ayı içerisinde 2 hafta boyunca devam edecek Kamu Personeli Seçme Sınavının ilki 22 Mayıs 2016 tarihi itibariyle tamamlandı. Üniversiteden mezun olup da kamu personeli olmak isteyen her gencin katıldığı 2016 KPSS lisans soruları ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından ne zaman yayımlanır ?

KPSS soruları ve cevapları 2016 ÖSYM
22 Mayıs 2016 Pazar 09:35

2016 KPSS sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? Milyonlarca memur adayının katıldığı 2016 KPSS Lisans sınavının ilk oturumu bugün (22 Mayıs 2016) tamamlandı. Sabah saatlerinde Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavlarının yapıldığı KPSS'de öğleden sonra da öğretmen adayları için KPSS Eğitim Bilimleri sınavı yapılıyor. 2 milyon üniversite mezununun katıldığı 2016 KPSS soruları ve cevapları ÖSYM tarafından yayımlanacak. Ancak ÖSYM genelde tüm sınavlar tamamlanmadan KPSS sorularını ve cevap anahtarını yayımlamayacaktır. 

22 Mayıs 2016 tarihinde Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı, 29 Mayıs 2016 tarihinde ise alan sınavı yapılacak. Ancak bu sınavlar ile 2016 KPSS tamamlanmayacak. KPSS'nin bir kısmı ise temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek. Öğretmen adaylarının kendi alanlarına yönelik katılacakları ÖABT sınavları temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek.  Bu sebeple 2016 KPSS soruları ve cevaplarının tüm sınavlar tamamlandığında veya 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak alan sınavları tamamlandığında açıklanması bekleniyor. 

KPSS soruları ve cevapları ÖSYM tarafından yayımlanıyor. http://www.osym.gov.tr adresinde PDF olarak yayımlanan sorularda sadece sınav sorularının yüzde 20'si herkesin erişimine açılıyor. Adaylar kitapçığını görmek için AİS (Aday İşlemleri Sistemi) giriş yaparak bu soruların tamamını görebiliyor.

2016 KPSS LİSANS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR (TAHMİNEN) 

Geçtiğimiz günlerde ALES ilkbahar dönemi sınavı yapılmıştı. Bu sınavın cevap anahtarı sınav bitiminden 3-4 gün sonra yayımlandı. Buradan hareketle eğer ÖSYM KPSS sorularını her sınav bitiminden sonra yayımlarsa 22 Mayıs 2016 günü yapılacak sınavın cevapları 26 Mayıs 2016'da, 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan sınavın cevap anahtarı da 1-2 Haziran'da yayımlanacak. Ancak ÖSYM KPSS GK, GY ve Eğitim Bilimleri ile alan sınavı sorularını aynı anda açıklarsa tüm soruları açıklama tarihi 1-2 Haziran 2016 olacak. Düşük bir ihtimal de bütün sınav sorularının temmuz ayında yapılacak KPSS ÖABT'den sonra yayımlanması. Eğer bu yönde bir karar alınırsa milyonlarca memur adayı mağdur edilecektir.

2016 KPSS'DE HANGİ DERSTEN SINAVLAR YAPILACAK

22 Mayıs 2016 tarihinde Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı yapılacak.

GENEL KÜLTÜR DERSLERİ

KPSS Genel Kültür sınavında adaylara tarih, coğrafya ve vatandaşlık derslerinden sorular sorulacak. Burada adayların özellikle vatandaşlık sorularına dikkat etmeleri gerekiyor. Zira adaylara vatandaşlık dersinde güncel bilgiler soruları soruluyor. 

GENEL YETENEK DERSLERİ

2016 KPSS Genel Yetenek sınavında da adaylar Türkçe ve matematik derslerinden sorular soruluyor.  Türkçede sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragrafta anlam ağırlıklı sorular çıkıyor. Az miktarda da olsa dil bilgisi konularından soru çıkıyor. 

Matematikte ise YGS MAT 1 konuları çıkıyor. Yani temel matematik konuları. Doğal sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar, çarpanlara ayırma, problemler gibi konulardan soru çıkıyor.

2016 KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ DERSLERİ

Öğretmen adayları da eğitim bilimleri alanından sınava giriyor. Bu alanda öğretmen adaylarına KPSS soruları olarak Program Geliştirme, Eğitim psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Öğretim Yöntem Teknikleri, Gelişim Psikolojisi alanlarında sorular soruluyor. Ancak öğretmenler için esas puan getiren yer alan sınavı yani ÖABT oluyor. 

ALAN SINAVI DERSLERİ

Alan sınavın KPSS A grubundan atanmak isteyen memur adaylarının katıldığı sınavdır. Hukuk, istatistik, iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye gibi alanlardan mezun olan öğrenciler kamu kurumlarında uzman yardımcısı, denetçi, avukat vs. olmak için bu sınava katılıyor. Adaylar KPSS GK, GY sınavı ile birlikte katıldıkları alan sınavına göre kendi branşlarından sınava tabi tutulacak. Hukuk, makroiktisat, mikro iktisat bu alanlaradan bazıları. 

2016 KPSS SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

KPSS soruları ve cevap anahtarı yayımlandığı an buraya eklenecektir. Dilerseniz android uygulamamızı ücretsiz indirerek sınav soruları, sonuçlar, soru hataları ve tüm gelişmeleri bildirim olarak alabilirsiniz. Kamu Saati android uygulamasını indirmek için tıklayınız.  

KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları için tıklayınız.

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları için tıklayınız.

KPSS nasıldı, uzman yorumları

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, tıklayın.


Etiketler; #ÖSYM #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.