LYS Fizik soruları nasıldı? LYS 2 Fizik uzman yorumları

25 Haziran 2016 Cumartesi tarihinde yapılan LYS 2 Fen Bilimleri testi sona erdi. Yüz binlerce üniversite adayının katıldığı LYS Fizik soruları nasıldı? LYS Fizik soruları zor muydu yoksa kolay mıydı? Adayların genel olarak en çok zorlandığı LYS 2 fizik soruları uzman yorumları ile ilgili detaylar haberimizde.

LYS Fizik soruları nasıldı?  LYS 2 Fizik uzman yorumları
25 Haziran 2016 Cumartesi 10:35

5 oturum şeklinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın 3 oturumu olan LYS 2 Fen Bilimleri sınavı sona erdi. Yüzbinlerce öğrencinin ter döktüğü LYS 2 Fen Bilimleri sınavında adaylar Fizik dersinden sorulan sorulara cevap vermeye çalıştı. Peki LYS Fizik sınavı nasıldı? Adayların genelde en çok zorlandığı derslerden birisi olan LYS Fizik soruları uzman yorumları ve sınava giren adayların görüşlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

2016 LYS Fizik sınavı soruları nasıldı?

25 Haziran Cumartesi günü yapılan ve yüzbinlerce üniversite adayının girdiği LYS Fen bilimleri sınaıv sona erdi. Adaylar LYS Fen Bilimleri sınavında ilk olarak Fizik sorularna cevap vermeye çalıştı. Genellikle öğrencilerin diğer derslere göre daha çok zorlandığı Fizik sorularının bir önceki yıllara göre daha zor olduğu belirtilirken, özellikle bazı soruların aşırı zor olduğu belirtildi.  

LYS Fizik sorularının genel anlamda çok zor olduğunu dile getiren eğitimciler, özellikle mühendislik bölümlerini tercih edecek öğrencilerin fizikten çok iyi yapması gerektiğini ifade etti.

LYS 2 Fizik Sınavı Uzman Yorumları

ÖSYM tarafından yapılan LYS'de Fizik sorularına bakan uzmanlar, sınav sorularının 2015 LYS ve önceki yıllara oranla aynı zorlukta olduğunu, sınava iyi çalışan adayların soruları vakit kaybetmeden yapabileceklerini ifade etti. 

Fizik Öğretmeni İbrahim Sevilgen: Fizik soruları tam da beklediğim gibiydi. Mühendis yetiştirmek isteyen üniversite bölümlerine mühendis seçmek için hazırlanmış sorular. Geçen seneki fizik soruları ile hemen hemen aynı ayarda ve kalitede hazırlanmış. ÖSYM'yi bu anlamda tebrik etmek gerekiyor. Soruları daha detaylı incelediğimizde hatalı soru var mı yok mu bunu bir daha gözden geçireceğiz.

Fizik Öğretmeni Ayşe Saran: ÖSYM soruları beklediğimiz gibiydi. Öğrencilerimize LYS 2 fen soruları içerisinde en çok zorlandıkları, zorlanacakları dersin fizik olduğunu defaten söylemiştik. Nitekim söylediğimiz bir kez daha çıktı. 

Peki LYS Fizik sınavı soruları sizce nasıldı? Sizlerde sayfanın altında bulunan "Yorum" kısmına 2016 LYS Fizik soruları ile ilgili görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Diğer LYS 2 soruları ve cevapları aşağıdadır. Bağlantıya tıklayarak yeni sayfada bakabilirsiniz.

LYS Fen Bilimleri sorular ve cevaplar için tıklayınız
LYS Fizik soruları için tıklayınız
LYS Fizik nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS Kimya soruları için tıklayınız
LYS Kimya soruları nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS biyoloji soruları ve yorumlar için tıklayınız

LYS puan hesaplama için tıklayınız


 


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet parmaksız - 8 yıl önce
biyoloji aşırı basitti fulledim kesin kimya da biraz zorlansamda 29 net cepte fizik tede hakeza yine 29 net gelir .d şaka şaka taplam 10 net gelsin iyi :D
Misafir Avatar
yalancı - 8 yıl önce @ahmet parmaksız
bizim maltepe dershanede ki türkiye 291 inci lys 2 girdi ve toplam 13 yanlış....bu lys 2 de 70 ve üstü yapan zaten dereceye oynayanlardır
Misafir Avatar
selen - 8 yıl önce @ahmet parmaksız
çok mu zordu
Avatar
Sedat - 8 yıl önce
Ya bunun için mi çalıştık biz koca sene?ÖSYM böyle sınavla mı tıbba alacaksın?O biyoloji ne öyle bu kadar basit biyoloji görülmemiştir.Keşke kimyada biraz daha organik sorusu olsaydı.Fiziktende biraz daha kompleks işlem sorusu isterdim.Verdiğimiz paralara yazık dershanelere derslere.Evde de çalışsam yapardım yani o derece basit.Hepsi 25 üstü gelir çok büyük ihtimalle.
Avatar
cansu - 8 yıl önce
Bence ygs ile ayni duzeyde olmliydi 20 net cikartirsam iyidir kimya biliyosan yapardin fizikte kolay sorularda vardi biyoloji de biliyosan yapardin Allah butun ogrencilerin emeklerini bosa cikarmasin.
Avatar
cengiz çelik - 8 yıl önce
lys 2 sınavına kızım girdi,soruların normal zorlukta olduğunu ve başarılı bir sınav süreci yaşadığını söyledi,ortalama 23-25 net alabileceğini bildirdi.Tüm öğrencilere başarılar dilerim.
Avatar
Buran - 8 yıl önce
Entalpi Sorusunu Yazip yazip sildiren Adam gibi Adam OSYM :D
Avatar
zazaki zun - 8 yıl önce
hılo o surunun cevabi diyotmiydi loo
Avatar
lys - 8 yıl önce
şu fizikte kurtulma enerjisi ile ilgili soruyu hangi gezegen yaptınız arkadaşlar
Misafir Avatar
ds - 8 yıl önce @lys
merkür
Avatar
LUTFU KOBAL - 8 yıl önce
Çok hassas kütle ölçümlerinin yapılabildiği bir
laboratuvarda bir maddeye;

I. ısıtma,.....
II. ışığı soğurma....,
III. ışık hızına yakın hızlara kadar hızlandırma...

işlemlerinin hangileri yapılırsa maddenin kütlesinde
artış beklenir?

Bu soruda sıkıntı var .....

Madde , Isıtılınca kütlesi artarsa eğer bu artış verilen enerjiden dolayıdır.

Madde ışığı soğurunca kütle artıyorsa eğer , kazandığı enerjiden dolayıdır....

Yani kütlede ki artış enerji artışıdır.

Peki bir madde Işık hızına yakın hıza ulaşırsa sahip olduğu Enerji artmıyor muydu ? Enerji artışı kütlede hissedilmiyor muydu.? Kütle artmaz ancak enerji artıyordu..

Bu olay ilk iki veri ile aynı değil mi?

1 ve II doğru ise III'de doğru olmalı.

Cevap I ve II verilmiş..

Ne dersiniz?