LYS giriş yerleri açıklandı mı? 2016 LYS giriş belgesi

Milyonlarda adayın gireceği 2016 LYS'ye (Lisans Yerleştirme Sınavı) az bir zaman kaldı. Peki LYS giriş belgesi açıklandı mı? ÖSYM, LYS giriş yerlerini ne zaman açıklayacak? LYS giriş belgesi ais sorgula, öğren ile ilgili detaylar haberimizde.

LYS giriş yerleri açıklandı mı? 2016 LYS giriş belgesi
31 Mayıs 2016 Salı 12:04

Üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme sınavına bir aydan çok az bir süre kaldı. Üniversite sınavının ilk ayağı olan YGS'ye giren yüzbinlerce aday, Haziran ortalarında ve Ramazan içerisinde LYS için ter dökecek. Peki 2016 LYS giriş belgeleri yayınlandı mı? Sınava 19 gün kala LYS giriş yerleri açıklandı mı? LYS ile ilgili detaylar haberimizde.

Mart ayı içerisinde yapılan Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS), sonrasında üniversiteye girişte ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için çok az bir süre kaldı. Üniversite hayalleri kuran yüzbinlerce genç Haziran ayı ortasında LYS sınavına girecek. 5 oturum şeklinde yapılacak ve yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin gireceği LYS sınav giriş belgesi henüz açıklanmadı. Sınava 19 gün kala adayların en çok merak ettikleri, sınava nerede girecekleri oluyor. Şayet sınava çalışmaktan çok sınavın girildiği yer, soruların çözüldüğü ortam da bir okadar önem arzediyor. 

LYS Giriş Belgeleri Açıklandı mı?

ÖSYM tarafından açıklanacak LYS giriş belgesi dökümü henüz açıklanmadı. Adaylar LYS giriş yerlerini öğrenmede biraz daha bekleyecek. ÖSYM'nin sınava 10-15 gün kala LYS giriş yerlerini açıklaması bekleniyor.  Adaylar, giriş yerleri açıklandığında, LYS giriş belgesi dökümüne ÖSYM'nin Aday İşlemleri Merkezi (ais) üzerinden ulaşabilecekler.


2016 LYS SINAV TARİHLERİ 

2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (2016-LYS) 18 ve 19 Haziran haftası ile 25 26 Haziran haftası yapılacak. Haftasonları yapılacak LYS sınavları dört farklı oturumda gerçekleştirilecek. 

LYS 1 - Matematik : 19 Haziran 2016
LYS 2 - Fen Bilimleri: 25 Haziran 2016
LYS 3  - Edebiyat ve Coğrafya 1: 26 Haziran 2016
LYS 4 - Sosyal Bilimler: 18 Haziran 2016
LYS 5 - Yabancı Dil (İngilizce ve diğer diller): 25 Haziran 2016

2016 LYS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

14 Nisan tarihinde son bulacak olan LYS başvurularının ardından Haziran ayında gerçekleşecek olan LYS sınavlarının sonuçları ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.


Etiketler; #ais #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.