LYS Kimya soruları nasıldı? LYS 2 Kimya sınavı uzman yorumları

LYS Kimya sınavı sona erdi. Peki 2016 LYS kimya soruları nasıldı? Fen bilimlerinin orta karar derslerinden olan LYS kimya sınav soruları adaylar tarafından merak ediliyor. Peki LYS 2 kimya soruları zor muydu kolay mıydı? Binlerce adayın merakla beklediği kimya soruları nasıldı yorumunu sizler için uzman eğitimcilerimiz hazırladı. İşte LYS kimya uzman yorumları...

LYS Kimya soruları nasıldı? LYS 2 Kimya sınavı uzman yorumları
25 Haziran 2016 Cumartesi 11:40

LYS kimya sınavı Fen Bilimleri bölümünün içerisinde 30 soruyla lise kimya bilgisinin ölçüldüğü bir sınavdır. 2016 LYS kimya sınavı soruları nasıldı? Sınava katılan sayısal bölümü öğrencileri ve eğitim uzmanları sizler için 2016 LYS kimya sorularını yorumladı. Peki uzman eğitimcilerin yorumlarına göre LYS 2 kimya soruları nasıldı? 

Kimya dersi biyoloji dersiyle fizik dersinin tam ortasında bir yerdedir. Ne fizik kadar zor ne de biyoloji kadar kolaydır. Biraz ezbere biraz da mantığa dayalı LYS kimya soruları sınava çalışan adaylar tarafından rahatlıkla yapılabilir.  45 dakikalık süreçte 30 kimya sorusuna cevap verilmesi beklenen öğrenciler 

LYS  KİMYA SORULARI NASILDI?

Sınavdan çıkan öğrenciler LYS kimya sorularının beklediklerinden zor geldiğini, açıkçası diğer sınavlara ve YGS'ye oranla daha kolay geleceğini düşündüklerini belirttiler. Öğrenciler LYS kimya soruları zordu şeklinde düşüncelerini ifade ederken çok çalışanın bile yapamayacağı sorular olduğunu dile getirdiler.  Özellikle soruları verilen sürede yetiştiremediklerini ifade eden öğrenciler bazı soruların ise beklediklerinden kolay geldiğini dile getirdiler. 

LYS KİMYA UZMAN YORUMLARI 

Kimya öğretmenleri ve akademisyenler ÖSYM'nin hazırladığı LYS 2 kimya sorularının bekledikleri gibi çıktığını, bazı soruların ayırt ediciliğinin çok iyi olduğunu dile getirdiler. Birçok öğrenciden hatalı soru var şeklinde serzeniş aldıklarını belirten kimya öğretmenleri gözle görülür bir hata bulamadıklarını, soruları daha detaylı inceleyeceklerini belirttiler. 

LYS'nin öğrencileri en çok zorlayan yönünün her ders için ayrı ayrı kitapçık dağıtılması, öğrencinin zamanı kendi tasarrufunda kullanmaması olduğunu dile getiren uzmanlar, denemelerini de bu şekilde yapamaları gerektiğini belirtti.

Diğer LYS 2 soruları ve cevapları aşağıdadır. Bağlantıya tıklayarak yeni sayfada bakabilirsiniz.

LYS Fen Bilimleri sorular ve cevaplar için tıklayınız
LYS Fizik soruları için tıklayınız
LYS Fizik nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS Kimya soruları için tıklayınız
LYS Kimya soruları nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS biyoloji soruları ve yorumlar için tıklayınız

LYS puan hesaplama için tıklayınız


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aysun - 8 yıl önce
LYS Kimyada soru kitapçığı kopya vermemismi. 8 sorunun cevabı aynı sekilde sıralama var
Avatar
birisi - 8 yıl önce
lys kimya 3. soru B şıkkı diyor ama E şıkkı olması gerekmiyor mu? hangi kimya uzmanı bunlar, bu kadar bariz bir hatayı nasıl görmüyorlar merak ettim doğrusu...
Avatar
Aysun - 8 yıl önce
Ben ce de 3 . Sorunun cevabı e olacak. Üstelik 8 sorunun cevabı da aynı sıralamada yani aynı kopya var
Avatar
Aysun - 8 yıl önce
3. Sik dogru cevap e olmalı