Milli Eğitim Bakanlığından sınav açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı darbe girişiminden dolayı ertelenen sınavlar hakkında açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığından sınav açıklaması
22 Temmuz 2016 Cuma 23:08

15 Temmuz 2016 akşamı Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından askeri darbe girişiminde bulunulmuş fakat demokrasiye sahip çıkan halk tarafından girişim geri püskürtülmüştür. Darbenin sona erdirilmesi ile yurt genelinde Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu düşünülen şahıslar hakkında sorgulama işlemleri başlatılmış ve bu şahısların Fethullahçı Terör Örgütü üyelikleri ya da PDY, PKK gibi diğer örgütlerin sempatizanı olduğu delillerle belgelenmesi halinde çıkarıldıkları adli mahkemenin kararınca tutuklanmaktadır.

Ülkede bu gibi karışıklıkların yaşanması nedeni ile pek çok sınavın ertelenmesi uygun görüldü ve Milli Eğitim Bakanlığının bazı sınavları da iptal edildi.

Ertelenen Sınavlar Hakkında Duyuru

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bildiri ile Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavının 23 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenmesi ve Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavının ise 24 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenmesinin planlandığı duyuruldu. Ancak Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin tutuklanması ve ülkede yaşanan karışıkların giderilmesi için sınavlar ileri bir tarihe ertelendi.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı 3 ve 4'ü birleştirerek iki sınavı 27 Ağustos 2016 tarihinde ve Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açıköğretim Lisesi Sınavını ise 21 Ağustos 2016'da yapılma kararını aldı. İlerleyen günlerde her hangi bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde sınav tarihleri belli olmuş durumda anacak yine de yaşanabilecek olumsuzluklar ile sınav tarihleri ileriye alınabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.