ÖSYM'den 'Birde bunu yap' uygulaması geliyor

ÖSYM 2010 KPSS'de kopya olayından sonra yeni bir uygulamaya geçiyor. ÖSYM yaptığı herhangi bir sınavda şüphe duyduğu adayı tekrar sınava sokacak. Sınavından şüphelendiği adayı yeniden bir sınava koyacak ÖSYM adaya "Bir de bu sınavı yap" diyecek.

ÖSYM'den 'Birde bunu yap' uygulaması geliyor
27 Mayıs 2016 Cuma 12:25

2010 yılında yapılan KPSS'de ortaya çıkan kopya, ÖSYM'yi harekete geçirdi. ÖSYM kopya çektiğinin belirlenmesi sonrasında yeni bir uygulamaya geçecek. Geçilecek yeni sistemde, adayın sınavı incelecek ve şüpheli bir durum görüldüğü taktirde aday başka bir sınava tabi tutulacak.

"Bir de şu sınavı yap"

ÖSYM şüphe duyduğu ve kopya çektiğini belirlediği adayları yeni bir sınava tabi tutacak. ÖSYM tarafından karşılanacak sınavda adaylara "Al birde şu sınavı yap bakalım" denilecek. ÖSYM iki sınav yaptığı adayın sınavlarını karşılaştıracak. Eğer ki çok fark görülürse ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenen karar ile adayın akibeti belli olacak.

Yapılacak iki sınavı karşılaştıracak ÖSYM, adayın ilk yaptığı sınav ile ikinci yaptığı sınavın doğru ve yanlış sayısına bakarak karşılaştırma yapacak. İlk sınavda yüksek net yapan aday, ikinci sınavda çok düşük net yaptığı taktirde ceza alacak.

ÖSYM bu konuda kriminal inceleme birimi kuruyor. ÖSYM devam eden sınavlarda soruların paylaşımını yapan kişileri belirleyecek ve 5 bin TL idari para cezası uygulayacak. 

 


Etiketler; #ösym sınav
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.