ÖSYM'den 'deneme' dönemine, 'ezber' cezası duvarı!

ÖSYM, deneme sorularından yeni bir havuz oluşturmayı planlıyor. Bu kapsamda 'ezber' cezası ile güvenlik duvarları kalınlaştırılacak.

ÖSYM'den 'deneme' dönemine, 'ezber' cezası duvarı!
06 Temmuz 2016 Çarşamba 09:54

ÖSYM'de deneme soruları dönemi başlıyor. Buna göre ÖSYM, sınav kitapçıklarında deneme sorularına da yer verecek.

Meclis Genel Kurulu'nda ilk sırada yer alan eğitim torba yasası kabul edildiğinde ÖSYM sınav kitapçıklarında deneme sorularına da yer verilecek. Tasarı, deneme soruları için ayrı bir güvenlik sistemi getiriyor. Buna göre "Bu soruları herhangi bir yolla ezberlemek suretiyle de olsa elde ederek kaydeden, saklayan, aktaran ya da paylaşanlara" 5 bin lira para cezası uygulanacak.


Etiketler; #ÖSYM
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murtaza Ulubey - 8 yıl önce
Doğruya ulaşmak ne kadar da zormuş. Habire sınav sistemi değiştir ne ala
Avatar
Hakan - 8 yıl önce
Değiştirin değiştirmesinede "kopya skandalları" ne olacak hakkımızı kaç kere yediniz. Ya bu akpliler inançlıyız diyorlarda bu olayı görünce gözlerini niye kapatıyorlar.Hakkımızı kim yediyse ahirette hesap verir inş.