TEOG 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

Geçtiğimiz hafta yapılan TEOG 2. dönem sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Peki yüzbinlerce öğrencinin bekledi sonuçlar ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde.

TEOG 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?
04 Mayıs 2016 Çarşamba 10:49

1 milyon 700 bin öğrencinin girdiği TEOG 2. dönem sınavları geçtiğimiz hafta yapıldı. Daha iyi bir lise eğitimi görmek isteyen yüzbinlerce öğrenci, teog sınavlarında ter döktü. Bir kısım öğrenciye göre sınavların zor olduğu ifade edilse de çalışan öğrenci için sınavların zor olmadığı ve kolay geçtiği söyleniyor. Elbette sınav sonrasında, yanlış soruların veya iptal edilmesi gerek soruların olduğu belirtilirken, MEB sınavda sorulan soruların hatalı veya yanlışlığı konusunda resmi bir açıklamada bulunmadı. 

27 Nisan 2016 Çarşamba günü ilk oturumun gerçekleştiği TEOG'da öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girdiler. 28 Nisan 2016 Perşembe günü yapılan ikinci oturumda öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarında ter döktü.

Elbetteki sınav bitiminden sonra öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği konu sınav sonuçlarının ne olduğu. Her öğrenci sınavdan çıktıktan sonra kaç puan aldığını merakla beklerken, sınav sonucunun ne zaman açıklanacağı da öğrenciyi strese sokuyor. Konu ile ilgili MEB'den herhangi bir açıklama yapılmazken, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu.

Elbette her sınavda olduğu gibi sınav sonrasında birçok soruya öğrenciler itirazda bulundular. Peki Teog sorularına nasıl itiraz edilir?

TEOG PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG iNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG YABANCI DİL SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG FEN ve TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ
 


Teog 2. Dönem Sınav Sonuçarı ne zaman açıklanacak ?

Geçtiğimiz hafta yapılan TEOG 2. Dönem sınavlarının sonuçlarının en geç 10 -15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınavların yapıldığı tarihten bu güne kadar 7 gün geçtiği göz önüne alınırsa,  sonuçların hafta sonu veya hafta başında açıklanması bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.