TEOG 2. dönem sınavları ne zaman?

8. sınıf öğrencilerinin katıldığı TEOG 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? 8. sınıf öğrencilerinin her dönem altı farklı dersten katıldığı TEOG sınavları 27 - 28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü, İngilizce ve Fen Bilimleri alanlarında TEOG sınavına katılacak öğrenciler iki gün süreyle her dersten yirmişer soru için ter dökecek. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı kaç saat sürecek?

TEOG 2. dönem sınavları ne zaman?
19 Nisan 2016 Salı 16:37

MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerini liselere yerleştirme amacıyla yapılan TEOG sınavlarına az kaldı. Yüz binlerce öğerncinin TEOG 2. dönem sınavlarına katılmasına sadece sayılı günler kaldı. Peki TEOG 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Daha evvel OKS, SBS gibi isimler alan TEOG'un açılımı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı. Öğrencilerin 6. ve 7. sınıf not ortalamaları ile TEOG puanının belirli bir oranını alarak hesaplanan TEOG yerleştirme puanlarına TEOG sınavının etkisi diploma notundan daha yüksek. 27 28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG sınav takvimi ve diğer konuları Kamu Saati olarak sizler için derledik. 

TEOG SINAV TARİHLERİ

TEOG sınav takvimine göre 2. dönem TEOG sınavları 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günü yapılacak. 

29 NİSAN TEOG SONRASI TATİL Mİ?

Normal şartlar altında 29 Nisan Cuma günü yani TEOG sonrası okullar tatil değil. Ancak 29 Nisan okulların tatil olup olmamasıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

TEOG sınavlarında öğrenciler kendi okullarında sınava giriyor. Ancak sınavı uygulayan öğretmenler, salon başkanları ve gözetmenler farklı okullarda görev alıyor. 

HANGİ DERSLERDEN TEOG SINAVI UYGULANIYOR?

TEOG'da altı farklı dersten sınav yapılıyor.  Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden sınav yapılıyor. Sınavlar 20'şer sorudan oluşuyor. 

Türkçe, matematik ve fen bilgisinin ağırlığı diğer derslere göre daha fazla. 

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

- Her sınavdan 20 soru çıkıyor. Her sorunun ağırlığı aynı.

- Yanlışlar doğruyu etkilemiyor. Haliyle dorğu sayıları üzerinden hesaplama yapılıyor. 

- Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

- 8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

- Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.