Teog Cevapları 2016 Teog hatalı soru tartışması, uzman yorumları

Teog cevapları açıklandı. Teog 2 soruları ve cevapları 28 Nisan Perşembe günü 14.00 'da EBA.gov.tr üzerinden adayların erişimine açıldı. Eba (Eğitim Bilişim Ağı) sayfasından Teog soruları ve cevapları 2016 videoları ile basın kitapçığı indirilebilir durumda. Peki Teog ile ilgili uzmanlar ne yorum yaptı? İşte Teog uzman yorumları. Teog cevapları 2016 tıkla öğren.

Teog Cevapları 2016 Teog hatalı soru tartışması, uzman yorumları
29 Nisan 2016 Cuma 23:40

Teog cevapları 2016 açıklandı. 1 milyon 170 bin öğrencinin geleceğini belirleyen TEOG sınavı cevapları 28 Nisan Perşembe günü MEB tarafından EBA sayfasından erişime açıldı. Teog soruları ve cevapları EBA üzerinden hem basın kitapçığı şeklinde hem de video kaydı şeklinde yayımlandı. Video kaydı ile Teog sorularının çözümlerini adaylar izleyebilir ve Teog sorularının cevaplarını öğrenebilir. 

27 28 Nisan 2016 tarihinde iki gün boyunca gerçekleştirilen sınavda adaylara altı farklı dersten soru soruldu. Her bir dersten 40'ar soruya tabi tutulan adaylar iki gün boyunca ter döktü. Teog sınavlarının bitmesiyle hatalı soru tartışmaları başladı. Uzman öğretmenlerin Teog yorumları tarihte, Türkçede ve fen ve teknoloji dersinde birer sorunun hatalı olduğu yönünde. Ancak MEB'in yorumuna göre ise herhangi bir soru hatası bulunmuyor. 

TEOG'DA HATALI SORU VAR MI? UZMAN YORUMU

Teog'a giren öğrenciler, özellikle sınavları kötü geçenler, yanlış yaptıkları birçok soruda hata arıyor. Ancak bazı öğrenciler Türkçede özveri sorusu, tarihte ise Selanik sorusunun ısrarla hatalı olduğunu iddia ediyor. Uzman öğretmenler ise Türkçedeki özveri sorusunun doğru ancak tarihteki Selanik sorusunun hatalı olduğunu belirtiyor. Hatta Teog geçmiş yıllarda yapılan sınavlarında bir sorunun bu soruyla çeliştiği dahi iddia ediliyor. 

TEOG CEVAPLARI 2016 - SORULAR VE CEVAP ANAHTARI 

Teog cevapları yayımlandı. 1 milyon 170 bin adayın merakla beklediği 2016 Teog 2 cevapları Eba üzerinden erişime açıldı. İşte Teog soruları ve cevapları

TEOG TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI İNDİR

TEOG TARİH CEVAP ANAHTARI İNDİR

TEOG MATEMATİK CEVAPLARI İNDİR

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İNDİR

TEOG YABANCI DİL SORULARI İNDİR

TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SORULARINI İNDİR

Diğer  yabancı dil sınavları için tıklayın.


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uzman - 8 yıl önce
İyi çalışmalar. 28 NİSAN günü uygulanan teog fen ve teknoloji testi A kitapçığı 7. soruda bilimsel bir yanlışlık olduğunu bildirmek istiyorum.

Soruda gürültü kavramı ses şiddeti ile ilişkilendirilmiştir. Ancak gürültü sadece ses şiddeti değil aynı zamanda düzensiz frekans ile de ilgilidir. Hatta gürültünün bir tanımı da düzensiz frekansa sahip seslerdir.

Tabi ki ses şiddeti insanı rahatsız eden bir faktördür. Ama aynı zamanda frekansı sürekli değişen seslerde insanları rahatsız eder. Örneğin bir ambulansın sesi hem şiddet hem de frekans değişimi ile gürültü oluşturarak insanların ilgisini çeker.
Avatar
teogcu - 8 yıl önce
ınklap sosyal kulturel sorusu dogruymus 3 hocaya sordum üçüde b dedı ben c yapmıstım inşAllah ıptal olur mattematıktede kök ıcınde ab lı soru ınsAllah ıptal olur
Avatar
usta öğretmen - 8 yıl önce
2016 teog II sıvanda Fen ve teknolojiden bir soru hariç hatalı soru yok.Soruların bir tanesi hariç hepsi doğru ve müfredata uygun.Sadece Fen ve Teknoloji dersinde gürültü ile ilgili içerisinde ses ve şiddet ile ilgili soru gerçekten bilimsel olarak hatalı ve kesinlikle yanlıştır.
Avatar
Cevap C yazık herkesin vebali var - 8 yıl önce
Cevap B diyenler bile ıspatlayamıyor ama cevap C diyenler kitaptan önceki teog Sınavı'ndan cevabın C olduğu açık ve net
Avatar
Berrin Ünalır - 8 yıl önce
Tarih sorusu eğer doğruysa daha önce sorulan teog sorularının yanlış olduğu anlamına geliyor ki bu da büyük bir skandal. Ayrıca ocuklar çalışırken daha önceki soruları baz alıyor bu da haksizlik olu. İnkilaptaki Selanik sorusunun iptal edilmesi adaletli olacaktır.