TEOG İnkılap Tarihi Selanik sorusuna iptal ve yürütmeyi durdurma davası

27 28 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen TEOG sınavları sona erdi. Ancak TEOG'da hatalı olduğu iddia edilen soruların tartışması halen devam ediyor. Birçok öğrenci ve öğretmen TEOG İnkılap Tarihi sınavında çıkan "Atatürk'ün doğduğu il Selanik" sorusunun hatalı olduğunu iddia ediyor. MEB'in sorunun hatalı olmadığını belirtmesi üzerine Ankara'da yaşayan bir vatandaş TEOG İnkılap Tarihi Selanik sorusunun iptali için ve yürütmeyi durdurulması için başvuruda bulundu. Detaylar haberimizde...

TEOG İnkılap Tarihi Selanik sorusuna iptal ve yürütmeyi durdurma davası
06 Mayıs 2016 Cuma 15:09

2016 TEOG 2. dönem sınavları 27 28 Nisan 2016 tarihinde sona erdi. Ancak TEOG sınavları sonrası sınava katılan birçok öğrenci ve öğretmen TEOG'da hatalı soru olduğunu, dolayısıyla bu soruların iptal olması gerektiğini iddia etti. TEOG sorularının ve cevaplarının yayımlanmasıyla birlikte başlayan itiraz süreci sonuçlandı. TEOG sorularına itiraz süreci boyunca 100 bini aşkın itiraz başvurusu geldi. Şahsen başvuru yerine online bir sistem üzerinden TEOG sorularına itirazları elektronik ortamda alan MEB, yapılan itirazları reddetti. Milli Eğitim Bakanlığı başvuru yapanlara gönderdiği cevapta sorularda herhangi bir hata olmadığını "Bilimsel Doğruluk Raporu" göndererek ifade etti. 

Ankara'da yaşayan bir vatandaş TEOG İnkılap Tarihi dersinde sorulan Selanik sorusunun hatalı olduğunu iddia ederek Ankara 8. Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Mahkemenin başvuruyu kabul edip etmeyeceği ise merak konusu. 

TEOG İnkılap Tarihi sorusuna itiraz eden vatandaşın itiraz dilekçesinde sorunun iptali için ayrıntılı bir şekilde doküman sunduğu biliniyor. Ankara 8. Bölge İdare Mahkemesi'ne sunulan dilekçede şahıs, öncelikle  hatalı olduğunu iddia ettiği sorunun yürütmenin durdurulmasını ardından da 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bülent bolat - 8 yıl önce
MEB kitapları ve ondan önce bu tur sorular karşılaştırıldığında sorunun iptal edilmesi gerekir. Türk Adil yargı sisteminin sınavı şimdi başlıyor.
Avatar
deniz - 8 yıl önce
Bu soru iptal olsun lutfen
Avatar
Vatandas - 8 yıl önce
Bilimsel doğruluk raporu hiç bilimsel değildi ki. İsimsiz imzasız bilimsel rapor mu olur. Daha da önemlisi raporda kitapta olmayan cümleler varmış gibi yazilmis
Avatar
mmm - 8 yıl önce
Soruda mantık hatası var,MEB iptal etmez ,ancak mahkeme iptal eder,sosyal-kültürel iç içedir ayrılamaz
Avatar
sserap - 8 yıl önce
Kesinlikle iptal edilmeli
Avatar
Bir teog öğrecisi - 8 yıl önce
Nasıl bir bilimsel rapordur bu karışık kitata olmayan şeyler yazılmış laf olsun diye ama gerçek örtülenmez soru HATALI!
Avatar
sinem - 8 yıl önce
iptal olmayacak bence. ama keşke olsa
Avatar
kjkl - 8 yıl önce
Herkes iptal olması için yazıyor.Önce doğru soru hazırlayamıyorlar sonra mağdur olan biz oluyoruz.Sizin bile cevaplarken çelişkiye düştüğünüz soruları savunmayın.İnkılaptaki o sorunun cevabı kesinlikle c.Bu nasıl bir eğitim sistemi ?