TEOG öğretmen görev yerleri belli oldu!

27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek TEOG sınavında görevli öğretmenlerin yeri belli oldu.

TEOG öğretmen görev yerleri belli oldu!
21 Nisan 2016 Perşembe 11:25

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı, 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavda görevli öğretmenler belli olmaya başladı. TEOG'da görevli öğretmenlerin görev yerleri belli oldu. 

MEBBİS öğretmen girişi için TIKLAYINIZ.



TEOG'da görev alan öğretmenler ne kadar ücret alacak?

TEOG'da görev alan öğretmenlere oturum başına 5 ek ders ücreti ödenecek. Yani görevli öğretmenler, oturum başı 52,35 TL ücret alacak.

TEOG Sınavında öğrenciler hangi derslerden sorumlu?

TEOG'da altı farklı dersten sınav yapılıyor.  Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden sınav yapılıyor. Sınavlar 20'şer sorudan oluşuyor. 

Türkçe, matematik ve fen bilgisinin ağırlığı diğer derslere göre daha fazla. 

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

- Her sınavdan 20 soru çıkıyor. Her sorunun ağırlığı aynı.

- Yanlışlar doğruyu etkilemiyor. Haliyle dorğu sayıları üzerinden hesaplama yapılıyor. 

- Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

- 8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

- Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.