YGS'ye girecekler dikkat! YGS'de başarılı olmak için nelere dikkat edilmelidir?

12 Mart 2017 yani yarın milyonlarca aday YGS'ye girecek. Peki YGS öncesinde adaylar nelere dikkat etmelidir? Sınav öncesi ve esnasında dikkat edilecek noktalar kamusaaati.com adresinde. 2017 YGS öncesi önemli uyarılar haberimizde.

YGS'ye girecekler dikkat! YGS'de başarılı olmak için nelere dikkat edilmelidir?
11 Mart 2017 Cumartesi 12:55

12 Mart 2017 Pazar günü 2 milyondan fazla aday Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek. Adaylar sınava saatler kala, büyük bir heyecan içerisindeler. 1 yıllık emeğin karşılığını 160 dakikada karşılamaya çalışan adaylar için son viraja girildi. Peki YGS'de başarılı olmak için nasıl bir yol izlenmeli?  Bu kısa sürede uzmanlardan YGS ile ilgili tüyoları sizler için derledik.

Gençlerin geleceğini belirleyen hayati bir sınav olarak adlandırılan YGS öncesi sosyal medya ve internette YGS'de başarılı olmanın yollarını arıyor. Elbetteki 1 gün içerisinde yapılacak şeyler, tek başına başarıyı getirmez. Uzun soluklu çalışmanın ardından gerçekleştirilecek son rütuşlar, 2017 YGS'de başarılı olmanızı sağlayabilir. 

YGS öncesi uyku ve beslenmeyi ihmal etmeyin

12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak YGS öncesi uyku ve beslenme büyük bir önem taşıyor. Eğer adaylar uykularını alamazsa, 1 yılın emeği çöpe gidebilir. Özellikle YGS sabahında adayların düzenli ve doyurucu bir kahvaltı yapmaları uzmanlar tarafından tavsiye edilioyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, YGS sabahı kahvaltı ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

YGS Öncesi Nasıl Kahvaltı Yapılmalıdır? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Hangi dersten çözmeye başlayacağınızı belirleyin!

YGS öncesinde adayların en çok sorun yaşadıkları bir diğer konu ise, Matematikten mi, Türkçeden mi başlasam, sorunu oluyor. Daha önceden plan yapmayan adaylar için bu durum büyük bir sorun teşkil eder. Hem zamanı iyi kullanma konusunda, hemde dikkat dağınıklığına sebep olan bu durumdan kurtulmak için, iyi bir plan yapmak gerekir. 

Adaylar Sınav öncesinde hangi dersten sınavı çözmeye başlayacağını planlamalı ve ona göre zamanı kullanmalıdır. 

Sınava Gireceğiniz Okula Zamanında Gidin

2 milyondan fazla adayın katılacağı YGS sabahında adayların Sınava gireceği okula sınav saatinden 45 dakika önce gitmesi gerekiyor. 12 Mart sabahı trafiğin yoğun olabileceğini unutmayın.

Sınavda Çeldirici sorulara dikkat!

YGS'de adaylar sorulan soruları çok dikkatli bir şekilde okumalıdır. Özellikler eleyici ve çeldirici sorular ile binlerce kişi cevabı bilmesine rağmen, yanlış şıkkı işaretliyor. Mesela, YGS ve LYS'de sorulan "Kesinlikle doğrudur-yanlıştır" ifadelerine dikkat etmek gerekiyor.

Soruya Takılıp Kalmayın

Sınav esnasında  1 soruya takılıp zamanınızı öldürmeyin. 1 Soru yüzünden 10 sorudan olmayın.

Kamu Saati Ailesi olarak,YGS'ye girecek tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.


Etiketler; #ygs
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Sınava girecek olan herkese başarılar.