YGS'ye giremeyen adaylara hukuki destek

YGS'ye geç kalan adaylara, Eksen Eğitim-Sen'de hukuki destek sözü geldi. ÖSYM'nin bu yıl uygulamaya koyduğu 15 Dakika Kuralı ile, bazı adaylar sınava giremedi. ÖSYM'nin Balgat'ta bulunan binasının önünde açıklama yapan Eksen Eğitim-Sen, adaylara her türlü hukuki destekte yardımcı olacaklarını belirtti.

YGS'ye giremeyen adaylara hukuki destek
14 Mart 2017 Salı 19:30

12 Mart 2017 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kalan adaylar büyük mağduriyet yaşadı. ÖSYM'nin bu yıl uygulamaya geçirdiği 15 Dakika Kuralı yüzünden, 09:46'da sınav salonuna gelen adaylar içeriye alınmadı. Eksen Eğitim-Sen, Ankara'da bulunan ÖSYM Balgat binası önünde konu ile ilgili açıklamada bulundu. YGS'ye giremeyen adaylara hukuki destek vereceklerini belirten sendika, tüm öğrencilere hukuki destek vermede hazır olduklarını ifade etti.  

ÖSYM'nin Balgat'taki binası önünde gerçekleştirilen açıklamada, "ÖSYM, YGS gibi önemli bir sınavda giriştiği bu uygulamayla binlerce gencin hayatından bir yıl çalmıştır. ÖSYM'nin söz konusu uygulaması için personel yetersizliği yönünde yapacağı herhangi bir açıklama sadece bahane üretmek olacaktır." denildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.