YÖK, STS sınavlarında başarı notunu düşürdü

YÖK, ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi'nde yapılan Seviye Tespit sınavlarına ilişkin başarı puanının 100 üzerinden 40 puan olmasına karar verdi. YÖK'ün bu kararı, ÖSYM'nin Sonbahar döneminde yapacağı sınavlarda da geçerli olacağı ifade edildi.

YÖK, STS sınavlarında başarı notunu düşürdü
24 Haziran 2016 Cuma 11:00

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantıda önemli bir karara imza attı. YÖK ÖSYM ve Anadolu Üniversitesinde gerçekleşen Seviye Tespit Sınavları (STS) ile ilgili önemli bir karar aldı. Kurul tarafından alınan karara göre ÖSYM ve Anadolu Üniversitesinde yapılan Seviye Tespit Sınavlarında başarı puanının 100 üzerinden 40 puan olmasına karar verildi.

Kurul ayrıca yapılacak Seviye Tespit Sınavlarının sağlıklı değerlendirilmesi açısından doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 1/4'ü çıkarılmak üzere her testten ham puanların hesaplaması kararını verdi.

Yapılan açıklamada ayrıca, ÖSYM'nin 2016 Sonbahar döneminde yapacağı Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği alanlarında, Anadolu Üniversitesince yapılacak olan Mühendislik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hukuk vb. tüm alanlarda geçerli olacağı belirtildi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.