Almanya'dan Türkiye siyasetine ilişkin açıklama!

Almanya, Türkiye'de siyasi üslubun gittikçe kutuplaştığını ve bundan dolayı endişe duyduklarını kaydetti.

Almanya'dan Türkiye siyasetine ilişkin açıklama!
20 Mayıs 2016 Cuma 15:10

Almanya Türkiye'nin siyasi durumundan endişe duyduğunu açıkladı. Açıklamayı yapan Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’nın, Türkiye'de siyasi üslupta gittikçe artan kutuplaşmadan dolayı endişe duyduğunu ifade etti.

Reuters’ın haber ajansında yer alan habere göre, bugün TBMM’de görüşülen dokunulmazlıkları kaldırmaya yönelik teklifin birinci maddesinin kabul edilmesinin ardından, Alman hükümet sözcüsü açıklamada bulunudu. Sözcü Seibert açıklamasında, "Alman hükümeti bu oylamanın sonucunu dikkate aldı. Türkiye'deki yerel siyasi üslupta gittikçe artan kutuplaşma bizde endişe yaratıyor" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca sözcü, Başbakan Angela Merkel'in bu konuyu Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı toplantıda gündeme getireceğini kaydetti ve "Konunun tamamı kesinlikle Başbakan'ın İstanbul'da insan hakları zirvesi için Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağı toplantıda konuşulacak konulardan birisi olacak" şeklinde konuştu.

Seibert, Pazartesi günü ikili bir görüşmenin planlandığını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.