Aylin Nazlıkaya CHP'den ihraç mı ediliyor?

Geçtiğimiz günlerde Atatürk'ün posterini odasından indirip çöpe atmasıyla CHP içinde kazan kaynamasına sebep olan Aylin Nazlıkaya CHP'de disiplin kuruluna sevk edildi.

Aylin Nazlıkaya CHP'den ihraç mı ediliyor?
03 Şubat 2016 Çarşamba 14:45

Atatürk'ün portresini odasından indirip çöpe atmasıyla ismi hemen kulislerde yayılan ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun üstünü örtmeye çalıştığı Atatürk'ün posteri hadisesi can yakmaya devam ediyor. 

Posteri indirttiği iddia edilen CHP milletvekili Aylin Nazlıkaya partiden atılma istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. 
CHP KARIŞTI

Olayın basına sızmasıyla Kılıçdaroğlu talimat vererek Atatürk'ün resminin indirilmesi araştırıldı. 3 muhakkik konuyla ilgili raporunu tamamladı ve raporda böyle bir olayın yaşandığı tespiti ifade edildi. 

Komisyon raporunu Cuma günü Grup Başkanvekili Özgür Özel’e verdi. Rapor aynı gün Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Ses kayıtları, ifade tutanakları, alınan ifadeler dosya halinde verildi.

Edinilen bilgiye göre kanaat raporunda da “olayın var olduğu, yaşandığı, olayın doğru olduğu” tespiti yapıldı ve gereğinin yapılması gerektiği belirtildi.

Muhakkikler tarafından hazırlanan rapor Grup Yönetimi Kurulu tarafından masaya yatırılacak.

CHP Grup Yönetim Kurulu, Grup İç Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince bu rapor sonucunda disiplin soruşturmasını gerektirecek bir durum varsa Grup Disiplin Kurulu'na yollayacak, eğer yoksa da rapor doğrultusunda kamuoyuna da gerekli bilgilendirme yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.