Bakan Bozkır: Vizeler Kalkmazsa anlaşma feshedilir!

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, vizelerin kalkmaması durumunda anlaşmayı feshetme hakları olduğunu belirtti.

Bakan Bozkır: Vizeler Kalkmazsa anlaşma feshedilir!
28 Mart 2016 Pazartesi 09:21

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, vizelerin kalkmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bozkır konuşmasında, 2 ay içerisinde vizelerin kalkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti ve "Şayet vizeler kalkmazsa geri kabul anlaşmasını feshetme hakkımız var. Bunu da yaparız." dedi.

Açıklamalarda bulunan Bakan Volkan Bozkır, vize için önkoşul olan 72 beklentinin 40 tanesinin tamamlandığını, kalanının da Nisan ayında tamamlanacağını belirtti. Bozkır,

"Şu anda 40 beklenti karşılanmış durumda. 72 maddenin 40'ını tamamlamış olduk. Ama öyle bir şey ki; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile 4 beklenti karşılandı. Şimdi bir uluslararası sözleşme de onaylandığında 5 beklentiyi daha karşılamış olacağız. Dolayısıyla 9 beklenti tek bir hamleyle karşılanabiliyor. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak 30 işlem var olarak algılanmasın. Nisan sonu tamamlayacağız.

Eskiden vize konusu tek taraflı yürüyen meseleydi. Ama burada bir paradigma değişikliğiyle yeni bir paket ortaya çıktı. Birçok şey birbirine bağlı. Türkiye bakımından vizenin kalkması, yeni bir fasıl açılması, Suriyeli kardeşlerimize 3 milyar euro gelmesi bizim beklentilerimiz. Ama vizenin kalkması AB'nin mükellefiyeti. Bu sayede AB'nin bekaasını tehdit etmekte olan düzensiz göçle de mücadele de bu paketin içinde. Dolayısıyla çok önemli unsurlar içeren bir paket. Geri kabul anlaşması bunların önemli unsurlarından biri. Şayet vize kalkmazsa geri kabul anlaşmasını fesh etme hakkımız var. Bunu da yaparız. Zaten anlaşma öyle. 6 ay içinde fesh etme hakkımız var." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Köprünün altından çok sular aktı.