Bakan Süleyman Soylu'dan Deniz Baykal'ın 'peygamberi bozarsın' sözlerine tepki

Deniz Baykal'ın Trabzondaki peygamber konuşması büyük tepki alıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Deniz Baykal'ın sözlerine tepki gösterdi.

Bakan Süleyman Soylu'dan Deniz Baykal'ın 'peygamberi bozarsın' sözlerine tepki
20 Mart 2017 Pazartesi 09:40

16 Nisan 2017'de gerçekleşecek referandum için Hayır kampanyası yürüten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykay, Trabzon'da katıldığı konuşmada, skandal sözler sarfettti. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni eleştiren Deniz Baykal, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" skandal sözünü söylemişti. Baykal'ın bu sözüne bir tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Baykal'a bir cevap verdim, ona 'sana ne (CHP lideri Kemal) Kılıçdaroğlu'ndan, ikiniz gelin, bak, bu kaset kumpası nasıl hazırlanmış' dedim. Bana diyor ki; 'Gereğini yerine getirirsin'. Biz gereğini yerine getirdik, mahkemede, bütün bilgileriyle belgeleriyle verdik. Ama dedim ki, 'sadece İçişleri Bakanlığına gitmen yetmez, Trabzon'daki açıklamandan sonra gördüm ki bir de senin Diyanet İşleri Başkanlığı'na gitmen lazım." açıklamasında bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Trabzon'daki konuşmasında "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerini sarf etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Baykal, "Trabzon'da peygamber dedik. Küçük harfle yazılan peygamber. Herhangi bir peygamber değil" demişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.