CHP Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'tan KHK'lara tepki: "Her şey bir kişinin iki dudağı arasındaki kararlara bırakılıyor"

CHP genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, son çıkarılan KHK ile birlikte Hükümetin OHAL'i fırsata çevirdiğini iddia etti. Karabıyık, rektör atamaları ile ilgili değişen kanun ile ilgili, öğretim görevlilerinin yok sayıldığını söyledi.

CHP Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'tan KHK'lara tepki: "Her şey bir kişinin iki dudağı arasındaki kararlara bırakılıyor"
30 Ekim 2016 Pazar 15:54

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, 675 sayılı KHK ile birlikte rektör atamalarını düzenleyen kanun ile öğretim üyelerinin yok sayıldığını ifade etti. Karabıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Her şey bir kişinin iki dudağı arasındaki kararlara bırakılıyor" dedi.

Hükümet OHAL'i fırsata çeviriyor

OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ların hükümet tarafından fırsata çevrildiğini ifade eden CHP Genel Başkan yardımcısı Lale Karabıyık, rektör atamasını düzenleyen son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversitelerdeki öğretim üyelerinin iradelerinin yok sayıldığını belirtti. Karabıyık,  yaptığı yazılı açıklamada, "Devlet üniversitelerinde rektör, Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca atanır" şeklinde değiştirildiğini söyledi.

Hükümetin OHAL dönemini fırsata çevirmeye çalıştığını öne süren Karabıyık, "Her şey bir kişinin iki dudağı arasındaki kararlara bırakılıyor. Tek adam rejimine adım adım sürükleme eğilimleri olarak oldu bittiye getiriliyor. Bu, OHAL sürecini kötüye kullanmaktan başka bir şey değildir. OHAL süreci FETÖ yapılanması ve 15 Temmuz süreci sonrasındaki ayrıştırma operasyonu mudur? Normalleşmeye gidilmesi gereken süreç midir? Yoksa AKP'nin ideolojilerini fırsat bulmuşken hayata geçirme projesi midir?"  dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.