CHP'li Enis Berberoğlu kimdir, neden tutuklanmıştır?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT Tırları Davası'ndan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Devletin gizli kalması gereken belgelerini casusluk maksadıyla açıklamak suçundan tutuklanan Enis Berberoğlu kimdir? Enis Berberoğlu, Siyasi, Özel ve Gazetecilik hayatı ile ilgili merak edilenler haberimizde.

CHP'li Enis Berberoğlu kimdir, neden tutuklanmıştır?
14 Haziran 2017 Çarşamba 19:15

CHP İstanbul Milletvekili ve Eski Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun tutuklandı. “MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında CHP milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Berberoğlu'nun tutuklanması gerekçesini, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak” belirtti. Peki 25 yıl hapse mahkum edien Enis Berberoğlu kimdir? İşte detaylar.

 14 Haziran 2017 tarihinde görülen kritik duruşmada karar çıktı.  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu'na önce “Mübbet hapis” cezasına hükmetti. Mahkeme “cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri ” gözönüne alarak cezada indirim takdirini kullandı ve cezayı 25 yıla indirdi. 

CHP Milletvekili ENİS BERBEROĞLU Kimdir?

5 Haziran 1956 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Kadri Enis Berberoğlu, Türk gazeteci, yazar ve siyasetçidir. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı görevlerini yürüten Enis Berberoğlu, 1975 Avusturya Lisesi mezunudur. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi ve Ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı.

Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalıştı. 29 Aralık 2009 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. Bu görevi 5 yıl sürdürdükten sonra siyasi baskılar yüzünden 10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 5-6 Eylül 2014 tarihleri arası Ankara’da yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçildi. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. TBMM XXV. ve XXVI. dönem İstanbul milletvekilidir.

Kendisi gibi gazeteci olan Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilen Berberoğlu'nun, “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları var. Boş zamanlarında matematik, tarih ve triller tarzı kitaplar okumayı seviyor.

Ben Sosyal Demokratım

24 Nisan 2005 tarihli köşe yazısında, aile boyu suç ve meziyete inanmadığını kaydedip, çarpıcı örneği kendi köklerinden verdi: “Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor. Dedem İzmir'de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil - 7 yıl önce
Operasyon mu, operasyoncu mu