CHP Lideri Kılıçdaroğlu idam cezasına karşı olacağını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonuçlarını değerlendirdi. YSK'nın kararını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yüksek Seçim Kurulu yasalara aykırı karar verdi." dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın idam ile ilgili açıklamarına yanıt vererek idama karşı olacağını sözlerine ekledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu idam cezasına karşı olacağını söyledi
18 Nisan 2017 Salı 13:22

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da gerçekleşen referandum sonuçlarını değerlendirdi. Referandum sonucunu Vatan'a değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'yı topa tuttu. Kılıçdaroğlu idam yasasına da karşı olacağını sözlerine ekledi. 

İdam cezası yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kılıçdaroğlu da idamın geri getirilmesine tamam diyeceğini söylemişti" sözleri için "Ben öyle bir şey hatırlamıyorum ama o nereden hatırlıyor, bilmiyorum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu; "Biz evrensel hukukun gereğine inanırız ve onun yapılması gerektiğini düşünürüz. Türkiye Cumhuriyeti yeni maceralara falan sürüklenmemeli. İstiyorlarsa getirsinler, çoğunlukları var. Götürsünler referanduma. Yeni düşüncelere, arzulara belki ihtiyaçları vardır. Yapıyorlarsa götürsünler referanduma."

YSK Yasalara Aykırı Hareket Etti

YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yüksek Seçim Kurulu yasalara aykırı karar verdi. Yasa maddesi çok açık ve çok net. Bu kabul edilemez. Mutlaka düzeltilmesi lazım. Düzeltir mi, siyasi otoriteden alacağı talimata bağlı olarak değişir bu. Bendeki izlenim o. Nedeni de şu. Gazeteciler soruyorlar, verdiği yanıt ilginç YSK Başkanı'nın; "Öyle gerekiyordu" diyor. Ne demek öyle gerekiyordu? Gereken şeyi yasalar söylemiş, yasalara göre karar vermek zorundasınız. "Gerekiyordu" ifadesi, bir başka otoriteden talimat aldığı izlenimini dahi değil, gerçeğini ortaya çıkartıyor." dedi.

Sonuç olarak itirazlar da YSK'ya geliyor, bunu biliyoruz ama gerçekleri kamuoyuyla paylaşmamız lazım. Hukukçu arkadaşlarımız tümü üzerinde değerlendirme yapıyorlar. Nereye ne kadar başvurulacak, bunun üzerinde çalışıyorlar şu anda. Bir hukuki karar verilmiş olacak, biz üzerinde olabildiğince durmaya çalışacağız.

CHP Referandum İptali için Anayasa Mahkemesine Gidiyor

CHP, 16 Nisan Referandumuna itiraz edecek. Halk oylamasının iptaline ilişkin dilekçe hazırlayan CHP, dilekçeyi saat 14.30'da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunacak. CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, saat 14.30'da halk oylaması iptal dilekçesini YSK'ya verecek. AGİT/DKİHB Sınırlı Referandum Gözlem Heyeti Başkanı Tana de Zulueta ve beraberindekiler Yüksek Seçim Kurulu’na geldi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Birde söylediğinin arkasında durabilen...