Garo Paylan'dan "pazar ayini" talebi

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alıp kürsüye çıkan HDP milletvekili Garo Paylan cuma namazı saatlerinde ara verilmesini hatırlatarak, "pazar ayini" için de meclisin oturuma ara vermesini talep etti.

Garo Paylan'dan "pazar ayini" talebi
04 Mart 2016 Cuma 15:01

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde söz alıp kürsüye çıkan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan Cuma namazı saatlerinde verilen araya dikkat çekerek, pazar günü ayini için meclisin ayarlama yapmasını talep etti. 

Ermeni asıllı milletvekili Garo Paylan kürsüye çıkarak, Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Paylan özetle, "Az önce fiili olarak Cuma namazı saatleri de dikkate alınarak, bir öğle arası verildi. Pazar günü de toplanacağız ve görüşmeler saat 11.00'de başlayacak. Bizim ayinlerimiz de pazar günü 11.00'de başlıyor, 12.30'da bitiyor. Ben bu konuyu Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında da gündeme getirdim. Tüm arkadaşların verdiği destekle, saatler ayarlandı. Ona göre bir ayarlama yapılmasını talep ediyorum" diyerek pazar günü ayin saatlerinde meclise ara verilmesini istedi. 

Bütçe görüşmelerinde oturumu yöneden TBMM Başkanvekili HDP'li  Pervin Buldan, Garo Paylan'ın bu talebi üzerine, pazar günü oturumu yönetecek olan Başkanvekili ve Meclis Başkanı'nın bu konuda karar verebileceğini ifade etti. Buldan "Ben de konuyu dikkatlerine sunacağım ve konuşacağım" dedi.

Garo Paylan kimdir?

Ermeni asıllı Garo Paylan, 1972 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Paylan, uzun yıllar Ermeni okullarında yöneticilik yaptı. Paylan, ana dili temelli çok dilli eğitimin gelişimi için projeler yönetti. HDP'nin kurucularından olup halen HDP merkez yürütme kurulu üyesidir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.