"Rusya meselesinin büyümesini istemiyoruz"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Türkiye ve Rusya arasındaki meselenin daha fazla büyümesi, dallanıp budaklanmasından yana olmadıklarını belirtti.

"Rusya meselesinin büyümesini istemiyoruz"
03 Aralık 2015 Perşembe 08:18

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı krizin önemli ve ciddi bir kriz olduğunu ama aşılamayacak bir kriz olmadığını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük bir devlet refleksiyle birikimle hareket ettiğini, meseleye teenni ile yaklaştığını söyledi. 

Kızgınlıkla bir takım hislerle üst perdeden konuşmanın mümkün olduğunu ama bunun sonuçları bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Teenni ile hareket edeceğiz, bütün olasılıkları hesap ederek, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı krizin rahatlıkla aşılması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz, buna mukabil de teyakkuz halinde olacağız. Olası en kötü senaryoya da Türkiye'yi hazırlayacak şekilde sınırlarımızı, egemenliğimizi, Türkiye'nin ekonomik menfaatlerini, siyasi menfaatlerini koruyup kollayabilecek bir kararlılıkla teyakkuz içinde hareket edeceğiz" diye konuştu. 

Kurtulmuş, Türkiye ve Rusya arasındaki krizin aşılabileceğini ümit ettiklerini ne Türkiye'nin Rusya'yı ne de Rusya'nın Türkiye'yi kolay kolay gözden çıkaramayacağını vurgulayarak, "İki komşu ülkeyiz, iki ortak ülkeyiz, stratejik ortaklıkları olan ülkeyiz. Bu krizin çözülebilmesi için elimizden gelen her türlü gayeti göstermeye çalışıyoruz, diyalog kapılarının açık bulunmasına gayret ediyoruz" bilgisini paylaştı.  


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.