Türkiye ve İsrail görüşmelere başladı

İsrail ve Türkiye, Mavi Marmara saldırısı nedeniyle bozulan ilişkilerini normalleştirmek için İsviçre'nin Cenevre kentinde görüşmeye başladı.

Türkiye ve İsrail görüşmelere başladı
11 Şubat 2016 Perşembe 09:00

İsrail ve Türkiye en son aralık ayında masaya oturmuştu. Dün, Haaretz gazetesi Türkiye ile İsrail arasında Cenevre'de bir görüşme planlandığını duyurmuştu. Haberi İsrail Dışişleri doğrulamış, Türk yetkililer ise, konuya ilişkin "Bu iddiayı ne doğruluyoruz ne yalanlıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Edinilen bilgilere göre Cenevre'deki görüşmelerde Türkiye heyetine Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlık ediyor. İsrail heyetini ise Netanyahu'nun temsilcisi Joseph Ciechanover ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jakop Nagel temsil ediyor.

Görüşmede, Türkiye ve İsrail 3 yıldır müzakere edilen anlaşmaya son şeklini vermeye çalışıyor. Yetkililer, tazminat konusunda uzlaşıldığını belirtirken, Türkiye'nin 3. talebi olan Gazze ablukasının nasıl kaldırılacağı konusuna ilişkin formül bulunmaya çalışıldığını söyledi.

Haaretz gazetesine konuşan İsrailli yetkililer ise Tel Aviv açısından 2 konuda uzlaşma olmadığını söylemiş, "Biri Türk gemilerinin Gazze limanına yaklaşması, diğeri Hamas'ın Türkiye'deki ofislerinin kapatılması" demişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.