Dışişleri'nden Ruslara Türkiye'de görüşme daveti

Suriye sınırında yaşanan hava ihlalleri ve Türk Rus kriziyle ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Dışişleri'nden Ruslara Türkiye'de görüşme daveti
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Çolak haftalık basın basın brifinginde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sözcü Türk Rus kriziyle ilgili Rusya'dan bir heyetin gelerek Türkiye'ye bilgi vermesi gerektiğini ilettiklerini açıkladı. Bu kapsamda Rusya'dan beklenen ihlal izahatlerinin hala gelmediğini ifade eden Çolak, Nato açıklamalarını da memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Göç dalgasından endişeliyiz

Suriye'den Türkiye'ye yönelen yeni bir göç dalgası ihtimalini değerlendiren Çolak, Rus saldırıları nedeniyle ciddi bir akın başladığını ifade etti. Özellikle Halep başta olmak üzere pek çok bölgede başlayan Esad saldırılarının karadan devam etmesinin bu durumda payı olduğuna dikkat çekilirken Türkiye'nin bu durumdan endişeli olduğu ifade edildi.

Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye'yi sınır kontrolleri konusunda suçlaması ile ilgili konuşan Tanju Çolak AB'den Türkiye'deki mülteci yükünü paylaşmasını istedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.