Saldırı sonrası Ankara'da miting yapan Demirtaş'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Gar Meydanı'ndaki terör saldırısı ardından, Ankara'da miting yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a sert tepki gösterdi.

Saldırı sonrası Ankara'da miting yapan Demirtaş'a sert tepki
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile düzenlediği ortak basın toplantısında Ankara Gar Meydanı'ndaki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Gar Meydanı'ndaki terör saldırısı ardından, Ankara'da miting yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert tepki gösterdi.

Erdoğan, Milli ve yerli bir duruş gösterenlerle başka projelerin, başka hesapların, başka güçlerin dümen suyuna girmiş olanların ayırt edildiği günlerden geçildiğini belirtti. "Şehit edilen askerlerimizi, polislerimizi, korucularımızı, kamu görevlilerimizi, alçakça katledilen masum vatandaşlarımızı, çocuklarımızı taş kesilmiş kalpleri ile görmezden gelenleri tarih kaydediyor." dedi.

Yaralılara müdahale edilmeden, ortada delil, suçlu yokken Ankara’da, suçlu yarışına girenlerin samimiyetsizliklerini üzülerek seyrettiklerini ifade etti.

Hayatlarını kaybedenlerin kanları bile kurumamışken olay yerine gidip seçim gününü işaret edenleri, kendilerince romantik kasım güzellemeleri yapanları, yaşanan acıları siyasete alet edenleri ibretle izlediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Henüz cenazeler toprağa verilmeden eylem çağrılarında bulananların hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüklerine hep birlikte şahit olduk. Sosyal medyada kalemini silah gibi kullananları gördük. Bu tutumların hepsinin terör örgütlerine hizmet ettiklerini vurgulamak istiyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye bu süreçte çok olaya şahit olduğunu, çok şey öğrendiğini söyleyen Erdoğan "Yaşadığımız sorunları aşabilmemizin yolu, birliğimize, beraberliğimize, istikrara, huzura, istikbalimize sahip çıkmamızdan geçiyor." dedi

Erdoğan, ayrıca patlamanın sorumlusunun devlet olduğunu iddia edenlere "Derin devletin izi var diyenler aslında kendilerini gizliyorlar" cevabını verdi.


Etiketler; #Erdoğan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.